svabo

Obilježena 20. obljetnica URUPB

Autor/ica
Objavljeno: 20 prosinca, 2013

udruga_20_god01

Danas je prigodnim programom obilježeno 20. godina od osnutka Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinja i Cetinskog kraja. Program je počeo polaganjem vjenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave u Sinju, a nakon toga prigodnim sjećanjem i molitvom u spomen sobi poginulih branitelja.

U okviru obilježavanja 20. godišnjice osnutka udruge u hotelu Alkar održana je redovita godišnja skupština. O jednogodišnjem radu i planovima za iduće jednogodišnje razdoblje, kao i o proteklih dvadest godina rada, govorila je predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Đula Šabić. Izvješće je prihvaćeno, a nazočni su zaključili kako je rad Udruge dobar, te da tako treba nastaviti. Uz stotinjak članova Udruge, svečanosti su nazočili predstavnici svih jedinica lokalne samuprave s područja Cetinske krajine, te županije Splitsko-dalmatinske koji su ovom prigodom članovima Udruge dodijelili božićnice u iznosu od 600 kuna.

‘Mišljenja sam, kao i svi ostali članovi naše Udruge, da smo u ovih dvadeset godina rada uistinu dobro radili kako bismo se na dostojanstven način sjećali naših milih pokojnika. Naravno da se može i mora bolje raditi, a mi ćemo se truditi, posebno kako bi pomagali našim članovima, posebno djeci poginulih branitelja u rješavanju određenih statusnih pitanja’, kazala je predsjednica Udruge udovica poginulih branitelja Cetinske krajine Mladenka Pavela.

Prije nekoliko mjeseci na području Cetinskog kraja osnovana je Udruga djece poginulih branitelja u Domovinskom ratu, čiji je predsjednik Željko Živalj.

‘Udrugu smo osnovali kako bismo i mi, djeca poginulih branitelja, dali određen doprinos u očuvanju vrijednosti i digniteta Domovinskog rata. Isto tako, primarna zadaća nam je pomagati djeci poginulih branitelja po svim pitanjima, kao i obilježavanje značajnih događaja iz Domovinskog rata, za što su naši očevi i majke dali svoje živote’, kazao je Živalj.

udruga_20_god02

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh