tramax

Obilježeni Dan antifašističke borbe i Dan državnosti RH

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2013
antifasizam_drzavnost_01

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen kosturnici palim borcima NOB-a i Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu, Grad  Sinj je obilježio nadolazeće državne blagdane – Dan antifašističke borbe (22. lipnja) i Dan državnosti RH (25. lipnja).

U 9 sati predstavnici Grada Sinja, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Sinja i Cetinske krajine i Policijske postaje Sinj, položili su vijence i zapalili svijeće ispred Spomen kosturnice palim borcima NOB-a u parku Đardin. O važnosti Dana Antifašističke borbe govorio je predsjednik UABA Sinja i Cetinske krajine Ante Veselica koji je istaknuo kako je u NOB-u sudjelovalo 7 000 boraca s područja Cetinske krajine, od kojih je 1 500 poginulo. Nazočnima je čestitku uputio i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

Nakon toga polaganje vijenaca i paljenje svijeća održano je na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. Prethodno navedenim izaslanstvima tu su se priključili predstavnici sinjskog HDZ-a i Braniteljske zajednice Patriot. O značenju Dana državnosti RH govorio je gradonačelnik Ivica Glavan, a prigodnu molitvu održao je sinjski župnik fra Ante Bilokapić.

Sutra u 12 sati UABA će položiti vijenac kod partizanske bolnice na Vrdovu.

Sveta misa za Domovinu i poginule hrvatske branitelje služit će se u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u utorak, 25. lipnja u 10 sati.

fotogalerija

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh