BANNER FERATA

Objavljen zbornik učeničkih radova Škrinjica riječi

Autor/ica
Objavljeno: 22 travnja, 2020
Fotografija nas

Izvor: OŠ fra Pavla Vučkovića

Osnovna škola fra Pavla Vučkovića objavila je zbornik učeničkih pohvaljenih i nagrađenih radova 2009. – 2019. naziva Škrinjica riječi.

Zbornik je trebao biti predstavljen javnosti  22. travnja,  povodom Dana hrvatske knjige. Odlučili su ga predstaviti putem medija  jer se nastava održava na daljinu zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji.  Žele svoje učenike, njihove roditelje i sve naše sugrađane razveseliti  jednim lijepim kulturnim događajem.

Učenici  OŠ fra Pavla Vučkovića  sudjelovali su na raznim međunarodnim, državnim, županijskim i gradskim natječajima kao i na smotri LiDraNo. U zborniku se nalazi 61 literarni i 6 novinarskih radova koji  su  objavljivani u časopisima i u raznim zbornicima te su nagrađivani i pohvaljeni od stručnih povjerenstava diljem Republike Hrvatske i izvan nje. Ove radove pisali su kreativni učenici, njih ukupno 45-ero, a pratile su ih i usmjeravale njihove voditeljice: Marija Vučković, Dragica Delić, Boška Boko, Danja Milun, Bosiljka Mandac, Helena Budimir, Jagoda Banjac i Anđela Buljac. Glavna urednica zbornika prof. Helena Budimir u uvodu je među ostalim napisala:

‘U svakoj smo generaciji učenika imali  kreativne pojedince čiji su radovi prepoznati izvan škole i stručna su ih povjerenstva nagrađivala i pohvaljivala. Svaki je učenik poseban i neprocjenjiv, a svojim su radovima obogatili naše učiteljske dane. Želim da ovaj  zbornik potakne buduće generacije učenika na pisanje u kojemu će otkriti bogatstvo riječi, poruka, doživljaja i ljubavi prema hrvatskom jeziku.’

Ravnatelj škole prof. Nikola Vučković istaknuo je:

‘Učenici su ovim radovima pozitivno predstavili OŠ fra Pavla Vučkovića i  grad Sinj diljem Republike Hrvatske i izvan nje. Kao ravnatelj uvijek sam  podržavao učenike i njihove voditelje te ih pratio na dodjele priznanja i nagrada. Škrinjica riječi velika je vrijednost za školu jer osim redovitog rada, ovi su učenici ulagali svoj trud u izvannastavnim aktivnostima i pokazali su svoju darovitost.’

Fotografija zbornika

Crteže u zborniku i na naslovnici nacrtala je učenica osmog razreda Lana Mastelić. Grafičku su pripremu napravile  Katja Gusić i Helena Budimir. Uredništvo u sastavu: Helena Budimir, Ana Jagnjić Župić i Nikola Vučković posebno zahvaljuju na financijskoj potpori u tiskanju zbornika gradonačelnici grada Sinja Kristini Križanac i Adriatic osiguranju. Zbornik je tiskala Ustanova DES iz Splita.

U školi se svi nadaju kako će u budućnosti organizirati susret svih učenika i njihovih voditelja kako bi im uručili zbornik i održali svečano predstavljanje.  Za kraj donosimo popis učenika od 2009. do 2019. čiji su radovi uvršteni u Škrinjicu riječi. To su: Sara Kurtović,  Antonia Barać, Ivana Gugić, Ivana Mihaljevć, Tea Talaja, Nikolina Budimir Bekan, Lidija Marić, Lucija Mandac, Vanna Grgić, Stipe Slišković, Marija Kustura, Klara Klarić, Anamarija Prološčić, Tina Blajić, Ante Mastelić, Tonija Knezović, Petra Botica, Klara Cvitković, Helena Brković, Josipa Dževrnja-Viro, Marina Bilonić, Tea Mastelić, Suzana Mandac, Teo Đidara, Dino Miladinov, Ante Budimir, Ana Dalbello, Lara Šperanda, Lana Malbaša, Ante Paštar, Lovre Ivanović Samac, Niko Rančić, Stipe Gaurina, Dino Paladin, Ivan Jagnjić, Ivan Bitunjac, Anđela Mihaljević, Matija Krolo, Mia Pupić, Nevena Tripalo, Josipa Bodač, Ena Šabić, Josipa Paštar, Mate Ivković  i Iva Maja Kotromanović.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh