banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Obnova prostorija nogometnog kluba u Glavicama

Autor/ica
Objavljeno: 9 siječnja, 2019

Na službenim stranicama Grada Sinja objavljeno je kako Grad Sinj financira uređenje prostorija NK Glavice 1991. u Glavicama.

Slijedom te informacije, razgovarali smo s Mirkom Labrovićem, koji obnaša dužnost člana Izvršnog odbora novoosnovanog kluba, a ujedno i dužnost vijećnika (HDZ) u Gradskom vijeću Grada Sinja. Labrović ističe kako je ‘stari’ NK Glavice u značajnim dugovima koji se već godinama gomilaju, a nisu imali niti natjecanja seniora. Stoga su odlučili osnovati novu udrugu – NK Glavice 1991. Za predsjednika je izabran Ante Milanović, uz Mirka Labrovića dužnost člana Izvršnog odbora obnaša Mirko Penić, predsjednik Nadzornog odbora je Siniša Anušić, a dužnost tajnika obnaša Dujo Matić.

Prvi ‘posao’ vodstva novog kluba je uređenje zapuštenih prostorija, koje će Grad Sinj financirati s 20-ak tisuća kuna, dok će ostatak sufinancirati Zajednica sportskih udruga grada Sinja kroz investicije koje će klub prijaviti na već otvoreni natječaj.

‘U dogovoru s gradonačelnicom tražili smo da sufinanciraju materijal, a sve radove praktički izvode ljudi dobre volje, na čelu s predsjednikom. Odmakli smo već nekoliko radnih dana s uređenjem prostorija, imamo kompletnu izmjenu instalacija struje, a vjerujem da će doći i do promjene stolarije, odnosno zatvora. Nadam se da ćemo te prostore urediti i da će one biti na diku i ponos sela Glavica’, kazao je Labrović.

Labrović se nada kako će do ljeta potpuno stabilizirati klub kako bi se mogli natjecati i u seniorskom uzrastu.

‘Naravno, primarni cilj nam je vratiti što više djece u Glavice, na prekrasne terene, u suradnji i sa Junakom. Sve to ne bi bilo moguće ako ne uredimo infrastrukturu, a ključno je uređenje tih prostorija nogometnog kluba koje su derutne i zapuštene. U klub je dobrodošao svatko tko želi pomoći i tko želi sudjelovati u renoviranju, jer sve se radi na dobrovoljnoj osnovi’, naglasio je Mirko Labrović.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh