banner stozer cz sinj

BANNER FERATA

Od Nove godine sinjski vatrogasci imali 31 intervenciju

Autor/ica
Objavljeno: 29 siječnja, 2015

19.08.2013. Pozar na kampanjozu - FOTO BASSO

Od početka Nove godine vatrogasci DVD-a Sinj imali su 31 intervenciju. Radilo se uglavnom o manjim požarima, do kojih je došlo zbog paljenja biljnog otpada i korova na poljoprivrednim površinama.

Iako je odlukom Županije splitsko-dalmatinske do 1. lipnja dozvoljeno paljenje vatre na otvorenom, zapovjednik DVD-a Sinj Stipe Ančić podsjetio je građane na zakonske propise.

Ančić ističe da je zabranjeno spaljivanje korova i trave te paljenje vatre na otvorenom prostoru za vjetrovitog vremena, noću, kao i u blizini šuma i objekata podložnih zapaljenju.

‘U slučaju da građani ipak pale biljni otpad i korov na otvorenom, tada trebaju osigurati mjesto paljenja sredstvima za gašenje, znači vodom i priručnim sredstvima. Ni u kojem slučaju zgarište se ne smije ostaviti bez nadzora, a nakon spaljivanja dužni su detaljno pregledati mjesto spaljivanja i eventualne ostatke u potpunosti ugasiti’.

Ančić ističe da su Zakonom o zaštiti od požara propisane i kazne za građane koji se ne pridržavaju uputa, pogotvo ako nastane materijalna šteta kojoj je uzrok paljenje vatre na otvorenom.

Ančić ističe da je osoba koja želi paliti vatru na otvorenom prostoru i spaljivati korov, a nije sigurna da pravilno procjenjuje sve uvjete i mogućnosti, dužna o svom naumu obavijestiti najbliže dobrovoljno vatrogasno društvo.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh