miro bulj
hdz banner
sdp

Od sutra – novo, prigodno Sinjanje

Autor/ica
Objavljeno: 7 kolovoza, 2015
sinjanje1

Sutra iz tiska izlazi drugo izdanje Sinjanja. Autori knjige ponovno su Joško Kontić i slušatelji Hit radija.

Nakon što je u prosincu prošle godine objavljena i promovirana knjiga Sinjanje – riči Sinja i Cetinske krajine, sutra će svjetlo dana ugledati drugo izdanje ove knjige pod nazivom Sinjanje – riči, izreke, poslovice, ricete.

Ovoga puta autori knjige prikupili su još 2 500 riječi koje se upotrebljavaju u govoru cetinskog kraja, što sa prethodno prikupljenom građom iznosi ukupno 7 000 riječi koje su objavljene u prvom dijelu novog izdanja Sinjanja.

U drugom dijelu novo Sinjanje donosi i 300 prigodnih narodnih izreka i poslovica koje su također vezane za sinjski i cetinski kraj.

Konačno, u trećem dijelu knjige objavljeno je 30 recepata jela i 10 recepata slastica koje se pripremaju u sinjskom kraju. Recepti su preuzeti iz knjige Sinjska kuharica autora Ante Hrste, a prilagođeni su Sinjanju uz dopuštenje autorove supruge Sonje i sina Hrvoja.

Knjiga završava crtežom sinjske likovne umjetnice Vesne Bader, koji poručuje kako Sinjanje nije samo plod ljubavi prema zavičaju, nego i truda brojnih ljudi čija su imena objavljena u uvodu knjige.

nema_kruva_bez_motike

Zanimljivo, naslovnicu ove fetive sinjske knjige ilustrirao je fetivi Splićanin Saša Alujević.

Ovoga puta nakladnici knjige su Hit radio d.o.o., Grad Sinj, Viteško alkarsko društvo i Županija splitsko-dalmatinska.

Knjiga Sinjane – riči, izreke, poslovice, ricete, od sutra se može nabaviti u prostorijama Hit radija u Domu mladih u Sinju.

SINJANJE
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh