miro bulj
hdz

Odobren projekt ‘Građenje i opremanje zelenog parka Dicmo’

Autor/ica
Objavljeno: 4 lipnja, 2020
dicmo

LAG Zagora odobrio je projekt ‘Građenje i opremanje zelenog parka Dicmo’ Općine Dicmo u maksimalnom iznosu javne potpore od 518.875,00 kn. Projekt ‘Građenje i opremanje zelenog parka Dicmo’ kojeg je Općina Dicmo prijavila na LAG Zagora natječaj za tip operacije 3.1.1. ‘Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo’ iz LRS LAG-a Zagora za razdoblje 2014.-2020. godine, dobio je Odluku o odabiru projekta na LAG razini u punom zatraženom iznosu potpore od 518.875,00 kuna (70.000 EUR).

U rujnu 2019. godine, Općina Dicmo je prijavila projekt ‘Građenja i opremanja zelenog parka Dicmo’ kojim je nakana urediti 1650 metara kvadratnih javne općinske površine na čestici zemlje koja se nalazi u središtu naselja Kraj (javnom prostoru uz Dom zdravlja, zgradu pošte i Osnovne škole Ante Starčevića). Izgradnjom i opremanjem navedenog prostora, Općina Dicmo će pored uređenja nedefiniranog javnog prostora, pružiti i atraktivan javni sadržaj koji će služiti za različite slobodne aktivnosti (rekreativne, obrazovne, kulturne, aktivnog odmora) svim stanovnicima Općine Dicmo. Blizina okolnih sadržaja javne namjene: pošte, doma zdravlja, škole, općine, te stambene zone, nametnula je potrebu promišljanja uređenja neuređenog javnog prostora u prostor javne namjene za stanovnike Općine Dicmo (osobito socijalno ranjive skupine: djecu, mlade, osobe treće životne dobi).

zeleni park

Projekt obuhvaća uređenje prostora: zemljane radove, betonske i armirano-betonske radove, zidarske, elektroinstalacijske, te opremanje prostora parkovnim, rekreativnom i opremom za dječja igrališta.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh