HEP kultura Alkar

Održan još jedan sastanak o Zakonu o regionalnom razvoju

Autor/ica
Objavljeno: 6 svibnja, 2014

sastanak_zupanija3

Na poziv župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje u Splitu je jučer održan sastanak na kojem se razgovaralo o strateškim projektima Splitsko-dalmatinske županije te o Nacrtu Zakona o regionalnom razvoju.

Osim župana Ževrnje sastanku su nazočili njegov zamjenik Ante Šošić, predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar, ministri Branko Grčić i Ranko Ostojić, saborski zastupnici s područja naše županije te predstavnici jedinica lokalne samouprave, među kojima je bio i zamjenik gradonačelnika Sinja Zlatko Ugrin.

‘Bilo je više tema, a intezivni razgovori vodili su se na temu Zakona o regionalnom razvoju. Osobno sam naglasio da se naš grad dovodi u situaciju da može izgubiti cca 24 milijuna. Ministri i saborski zastupnici uzeli su u obzir prijedloge i sugestije predstavnika lokalne samouprave. Zaključeno je kako ćemo se kroz intezivne sastanke pokušati usuglasiti, kako ne bi došlo do gubitka tolikih sredstava’, naglasio je sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin.

Ministar regionalnog razvoja i potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić okupljenima je poručio kako bi se gubici amortizirali kroz poseban set mjera, no dogradonačelnik Ugrin ističe kako mu ta informacija ne znači puno.

‘Volio bih da sam čuo konkretno hoće li se tih 24 milijuna kuna nadoknaditi u 80%-tnom iznosu ili će to biti 3 milijuna kuna’, zaključio je Zlatko Ugrin.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh