semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Održan sastanak o sanaciji i dogradnji školske zgrade u Brnazama

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2020
skola brnaze

Dožupan Luka Brčić, županijski pročelnik Tomislav Đonlić i ravnatelj OŠ ‘fra Pavla Vučkovića’ Nikola Vučković jučer su održali sastanak na kojem su razgovarali o sanaciji i dogradnji zgrade područne škole u Brnazama.

Prema riječima dožupana Brčića, o ovom projektu razgovaralo se i ranije, a za njegovu realizaciju dobili su potporu roditelja djece koja pohađaju školu u Brnazama i Grada Sinja.

‘Dogovorili smo s ravnateljem da ove godine idemo u pripremu projektne dokumentacije za projekt rekonstrukcije i dogradnje škole, kako bi se u njoj nastava mogla odvijati za učenike od 1. do 8. razreda. Ravnatelj će napraviti specifikaciju kako bismo vidjeli koliko bi bilo učenika. Moramo imati točne parametre, da vidimo bi li u tu školu išla samo djeca iz Brnaza ili i djeca iz Turjaka. To je dio dokumentacije koju mora odraditi ravnatelj ili netko koga on ovlasti, a mi ćemo financirati samu dokumentaciju. Nadam se da će ona biti riješena u vrlo kratkom razdoblju, jer pripreme za ovaj projekt su počele već ranije, tako da bi se 2021. ili najdalje 2022. godine projekt mogao u potpunosti realizirati’, kazao je dožupan Brčić.

Brčić dodaje kako još nije poznato koliki će biti proračun Splitsko-dalmatinske županije u idućoj godini, kao ni kolika će biti decentralizirana sredstva koja dobivaju od države. U svakom slučaju, ovo je projekt kojeg stavljaju u kapitalne projekte i bitne za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Dožupan Brčić najavio je i druge projekte u školstvu na području grada Sinja.

‘Radimo pripremne radnje s ravnateljem i Gradom Sinjem za eventualno otvaranje mogućnosti otvaranja produženog boravka za djecu od 1. do 4. razreda u OŠ Marka Marulića u Sinju. Prema riječima ravnatelja, u toj školi postoji prostor koji bi se mogao adaptirati za te sadržaje. Prije par dana smo imali sastanak na tu temu i UO za prosvjetu će po tom pitanju uputiti pismo namjere gradonačelnici, s kojom sam jutros i usmeno o tome razgovarao. Naime, u takvim situacijama određenu participaciju daju gradovi, kako svi troškovi ne bi išli na konto roditelja’, naglasio je dožupan Brčić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh