TOMMY mel

Održan spektakl u preponskom jahanju na sinjskom Hipodromu

Autor/ica
Objavljeno: 23 travnja, 2024
HIPODROM SINJ

Tekst: KK Alkar-1968; Foto: Petar Malbaša

Konjički klub Alkar-1968 Sinj ove godine organizira Prvenstvo Dalmacije u preponskom jahanju kroz tri kola (20. travnja, 21. rujna i 19. listopada 2024. godine) na Hipodromu u Sinju. Proteklog vikenda organizirano je prvo kolo Prvenstva Dalmacije u preponskom jahanju i Kup Grada Sinja. Ispunjeni su svi programirani ciljevi – poticaj preponskog natjecanja i revitalizacija hipodroma Sinj, kao centra zbivanja u konjičko-preponskom športu Dalmacije.

Natjecatelji sa svojim grlima su nastupali na različitim visinama prepona i prema uzrasnim kategorijama.

Na utakmici za Dalmacija talent tour pobjedu je odnijela predstavnica Noelia Banić iz KK Zadar, dok su drugo i treće mjesto zauzele također amazonke iz KK Zadar. Na prvom kolu Prvenstva Dalmacije u preponskom jahanju najbolji je bio slavodobitnik Sinjske alke Frano Ivković završavajući preskakivanje prepona u idealno zadanom vremenu. Na Kupu KK Alkar najbolja je bila natjecateljica Anđela Madunić iz KK sv. Mihovil iz Trilja. I na kraju, Kup Grada Sinja na visinama prepona 110 cm i najbržem vremenu trofej je odnio Ivan Buljan iz KK sv. Mihovil.

Čestitamo svim jahačima na uspjesima, oni koji se nisu popeli na vrh napominjemo da ima još dva kola, skupljanje bodova je iz svih utakmica koje ćemo zbrojili u listopadu, te proglasiti ukupne pobjednike. U narednom periodu svim jahačima želimo puno sreće na svim natjecanjima diljem Hrvatske, poručuju iz KK Alkar-1968:

‘Osim klubova s područja Dalmacije, sudjelovala su i tri kluba iz Zagreba, KK Edek, KK Konjičko društvo Zagreb i KK Batida. Posebne zahvale Damiru Vukasoviću koji je nadasve složio vrlo zanimljiv parkur. Također, Denis Gugić, Dino Laštre, Marko Ulaga i Paula Udović su došli iz Zagreba kako bi naše natjecanje podigli na višu razinu. Na tome im velika hvala. Zahvaljujemo našem pokrovitelju Gradu Sinju i gradonačelniku Miru Bulju koji je podijelio nagrade najboljim jahačima, te Zajednici sportskih udruga grada Sinja koja kontinuirano podupire konjički sport, kao i sve druge sportove grada. Zahvaljujemo i svim pokroviteljima koji su pripomogli u realizacij našeg natjecanja. Na kraju želimo zahvaliti tvrtki Kamičak Sinj na uređenju Hipodroma, svim natjecateljima, tehničkom osoblju, našoj djeci iz škole jahanja i članovima kluba koji su obavili sve tehničke poslove i nadasve publici koja je vrednovala naš trud i došla bodriti sve naše jahače.’

ferata@ferata.hr
0997370409