Marino Trans

Održana 10. Večer folklora ‘Oj Krenico ‘ko te ne bi pio, kraj tebe me dragi zamirio’

Autor/ica
Objavljeno: 1 rujna, 2019
gala vecer folklora

U Gali, pokraj izvora Krenice, sinoć je održana deseta Večer folklora pod nazivom ‘Oj, Krenico, ‘ko te ne bi pio, kraj tebe me dragi zamirio’.

Prije početka programa sve goste i posjetitelje pozdravili su predsjednica KUD-a ‘Krenica’ Ivanka Munivrana i načelnik Općine Otok, pokrovitelja manifestacije, Dušan Đula, koji je i otvorio manifestaciju.

gala vecer folklora

U bogatom kulturno-umjetničkom programu nastupila su društva iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine: HKUD ‘Sveti Marko’ – Vionica, HKUD ‘Luke’ – Višići, Čapljina, HKUD ‘Lindžo’ Neum, HKUD ‘Peruća’ Hrvace, Vukšićki bećari, Zvuci kamena i krša – Imotski, guslar Mirko Crljen i rerašice, KUD ‘Brekovica’ – Bihać te domaćin KUD ‘Krenica’.

Nakon folklornog dijela programa posjetiteljima se obratio novi župnik Župe Svih Svetih Gala-Gljev fra Luka Delić, a potom je uslijedila podjela zahvalnica sudionicima smore.

gala vecer folklora

Program u Gali nastavljen je do kasno u noć. Brojnu publiku koja se okupila na Krenici nakon folklornih skupina zabavljao je etno sastav Sinovi Hercegovine.

KUD ‘Krenica’ ovim putem zahvaljuje se svim gostima koji su nastupili, svima koji su došli na Večer folklora kao i svima koji su na bilo koji način pomogli da se održi jubilarna, deseta po redu manifestacija.

Facebook
Na vrh