Održana 8. sjednica sinjskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 1 travnja, 2014

gradsko_vijece300913

Jučer je održana 8. sjednica sinjskog Gradskog vijeća, koja je počela u 15,30 sati, a završila u 21 sat.

Prigodom utvrđivanja Dnevnog reda dr. Stipislav Jadrijević (NL), u dogovoru s ostalim klubovima vijećnika, povukao je s Dnevnog reda točku Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Informacije o stanju prometa u Istarskoj ulici.

Prijedlog Mira Bulja za dopunu dnevnog reda točkom Prijedlog zaključka o najavi Hrvatskih voda da neće pustiti vodu u Sinjsko polje tijekom poljoprivredne sezone, ako im to netko ne plati, nije usvojen.

Nakon pitanja i prijedloga vijećnika, na koja su odgovarali zamjenici gradonačelnika i pročelnici upravnih odjela, primljeno je na znanje Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od srpnja do prosinca prošle godine.

Između ostaloga vijećnici su usvojili izvješća o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture i Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2013.godini.

Usvojen je i Prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o socijalnoj skrbi Grada Sinja. Zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac prihvatila je amandman HDZ da iznosi pomoći za subvenciju troškova za električnu energiju i vodu ostanu u istom iznosu kao i do sada.

Vijećnici su usvojili i Prijedlog Programa javnih potreba u sportu Grada Sinja za 2014. godinu i Plan sredstava za sufinanciranje potreba u sportu u 2014. godini. Predlagatelj Športska zajednica i zamjenica gradonačelnika prihvatili su amandmane SDP-a koji su time postali sasatvni dio prijedloga i o njima se nije glasovalo.

Tako su amandmanima SDP-a povećana sredstva Šahovskom klubu Sinj za 2.000 kuna, s pozicije Atletskog kluba Sinj i Gimnastičkom klubu Sinj za 8.000 kuna, također s pozicije Atletskog kluba Sinj. Školi košarke Alkar dodijeljen je iznos od 8.000 kuna, s pozicije NK Tekstilac. Amandmanom SDP-a u tekst Programa javnih potreba u sportu unesena je stavka prema kojoj Sportska zajednica može dodjeljivati sredstva i pojedincima, sportašima koji ne djeluju unutar sportskih kolektiva, te da se iznos od 20.000 kuna koji je namijenjenih Ženskom nogometnom klubu Glavice izdvoji iz sredstava NK Glavice i bude posebna stavka.

Amandmani HDZ, koji su se odnosili na povećanje sredstava Školi nogometa Brnaze, BK Tang so do, NK Tekstilac, RK Kamičak i Boćarskom klub Pržina prilikom glasovanja nisu usvojeni.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh