BANNER FERATA

Održana manifestacija Pons Tiluri – most među svjetovima

Autor/ica
Objavljeno: 21 rujna, 2019
tilurij

Izvor: Muzej triljskog kraja

Jučer je u suradnji Muzeja triljskog kraja i Sportske udruge Gaz, a uz potporu Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije i Grada Trilja, po prvi put održana manifestaciju Pons Tiluri – most među svjetovima.

tilurij

Posjetitelji manifestacije su svjedočili interpretaciji triju povijesnih događaja koji su prethodili razvoju naselja Pons Tiluri – današnjeg Trilja i u sklopu stroytelling metode stručnog vodstva saznali više o životu antičkih stanovnika ovog podneblja. Posjetitelji su također mogli uživati u prizorima ‘oživljenje povijesti’ – sukobu Ilira i Rimljana, rimskoj smjeni straže te posveti rimskog mosta vrhovnom bogu Jupiteru i božanstvu rijeke Cetine (ant. Hyppus). Naposljetku su sa sobom ponijeli najljepše dojmove i promotivne bedževe da im sjećanje ostanu svježa do iduće godine.

tilurij

Iz Muzeja triljskog kraja na potpori zahvaljuju Turističkoj zajednici Splitsko-dalmatinske županije i Gradu Trilju, a posebne zahvale upućuju sudionicima i posjetiteljima manifestacije. U želji da manifestacija postaje tradicionalna i godišnja, djelatnici Muzeja triljskog kraja planiraju dodatne sadržaje i obogaćenje ponude iduće manifestacije.

tilurij
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh