nacionalni sajam prsuta
Ultra Trail

Održana online radionica ‘Analizom pogodi koja je sol u vodi’

Autor/ica
Objavljeno: 13 studenoga, 2020
Radionica Analizom pogodi

U sklopu Festivala znanosti Sinj, već treću godinu zaredom, održava se popularna radionica iz kemije za srednjoškolce ‘Analizom pogodi koja je sol u vodi’.

Ove godine radionica je održana online, u utorak, 10. studenog na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu. Radionicu iz ciklusa ‘Kemijsko-inženjerskih radionica HDKI-ja’ na Institutu Ruđer Bošković, a u suorganizaciji udruge Znanost i Alka zajedno su izveli njezin autor doc. dr. sc. Tomislav Portada i dr. sc. Zlatko Brkljača.

Na početku susreta sudionicima se kratko obratio dr. rer. nat. Mislav Cvitković, predsjednik udruge Znanost i Alka kao suorganizatora radionice. Na radionici je sudjelovalo sedmero učenika iz Franjevačke klasične gimnazije i dvoje učenika iz Gimnazije Dinka Šimunovića u Sinju.

Uslijedilo je uvodno predavanje voditelja radionice dr. Portade u kojemu je objašnjen koncept i pravila, a nakon toga su se polaznici radionice pojedinačno javljali i interaktivno sudjelovali u pokusima koje su pred kamerom na Institutu Ruđer Bošković izvodili dr. Tomislav Portada i dr. Brkljača.

Zadatak polaznika bio je da na temelju opažanja izvedu zaključke o sastavu zadanih vodenih otopina. Radionica je bila prilika učenicima da nauče nešto
više od sadržaja koji se uči u okviru redovne nastave kemije, kao i primjer kako takav sadržaj u suradnji s lokalnom udrugom može ponuditi jedna stožerna znanstvena ustanova, Institut Ruđer Bošković.

Tradicionalni Festival znanosti Sinj planiran je za proljeće 2021. godine.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh