ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Održana projekcija filma ‘Hrabri’

Autor/ica
Objavljeno: 21 lipnja, 2013
film_hrabri160613

Tekst i foto: Igor Vrgoč

Prošle subote i nedjelje u Sinju je upriličena projekcija američkog filma Hrabrost (Courageous), režisera Alexa Kendricka, iz 2011. godine. Ulaz je bio besplatan, a projekcija je održana u Galeriji Galiotović.

Film priča o četvorici policajca i jednom njihovom prijatelju koji svaki na svoj način imaju probleme u obitelji: bitka za opstanak, odgoj djece, međuljudski odnosi. Tema filma je veoma aktualna jer se s takvim problemima susreću mnogi pojedinci pa im je potrebno odgovarajuće usmjerenje i vodstvo kako da ih prevladaju. Budući da je scenarij napisan na kršćanskim načelima, tj. na biblijskim istinama o obitelji i očinstvu, film nudi jasnu poruku za izlaske iz problema i kako im se oduprijeti kad se jave u nekom novom obliku.

Nakon dvodnevne projekcije, u ponedjeljak je 17. lipnja održana tribina na temu filma na kojoj se u opuštenoj atmosferi uključilo više sudionika. Bilo je zanimljivo čuti njihova viđenja i razmišljanja o raznim životnim situacijama, a sve opet kroz prizmu kršćanskog svjetonazora.

Prikazivanje filma i tribinu priredila je evanđeosko-pentekostna crkva Isus – svjetlo svijeta iz Splita koja će nastaviti s održavanjem tribina u subotu 22. i 29. lipnja te 6. srpnja s početkom u 20,00 sati. Svi zainteresirani su dobrodošli jer će razmjena mišljenja sigurno biti plodonosna.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh