fruhwald

Održana redovita skupština KLA Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 8 lipnja, 2021
kla skupstina

Članovi Kluba liječenih alkoholičara Sinj jučer su u svojim prostorijama, na adresi Petrovac 2, održali redovitu Izvještajnu skupštinu.

Predsjednik KLA Sinj Branko Župić pročitao je Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2020. godinu koja su jednoglasno prihvaćena. U svom izvješću Župić je istaknuo kako Klub ove godine obilježava velike 53 godina rada, podsjetivši kako je od 1968. godine kroz Klub prošlo 335 članova. Dodao je kako su u prošloj godini Klubu pristupila dvojica novih članova. Župić je ovom prigodom zahvalio svima koji na bilo koji način pomažu u radu Kluba, pri čemu je istaknuo vrlo dobru suradnju Kluba s Centrom za socijalnu skrb Sinj, mjerodavnim sudskim tijelima i brojnim organizacijama te Gradom Sinjem.

Na ovoj, kao i na prethodnim skupštinama, dodijeljena su priznanja apstinentima. Ukupno je podijeljeno 7 priznanja za apstinenciju od alkohola od jedne do čak 50 godina. Ovo priznanje dobio je Nikola Kovačević koji je 15 godina bio i predsjednik Kluba.

‘Zaista se osjećam ponosno za pola stoljeća kako sam se odrekao alkohola. Hvala svim mojim kolegama u Klubu, dr. Vesni Krolo, socijalnoj radnici Tanji Radan. Ovo je pokazatelj kada nešto želiš to se može i ostvariti. Hvala svima u mom Klubu’, istaknuo je Nikola Kovačević.

kla skupstina

Uz članove Kluba, Skupštini su nazočili članovi njihovih obitelji i po prvi puta kao gradonačelnik Sinja Miro Bulj koji je nazočne pozdravio, istaknuvši kako je dolazio na ovakve Skupštine kao gradski vijećnik i saborski zastupnik, a sada po prvi puta kao gradonačelnik:

‘Velika mi je čast vidjet vas ispred sebe, vas koji se borite protiv onoga što je zlo, a to je alkohol. Vaša borba protiv toga je velika, jer to zlo je zavladalo u našem društvu. Vaša hrabrost je iznimna u tom pogledu što ste se otvoreno i javno tome suprotstavili. U meni čete imati stalnu potporu, bit ću vam dostupan 24 sata dnevno, jer ovaj Klub to zaslužuje u svakom pogledu. Vama i vašim obiteljima želim puno sreće u daljnjim aktivnostima, kako bi zajedno gradili bolju budućnost’, kazao je između ostalog Miro Bulj.

kla skupstina

Na svečanosti je dodijeljeno i posebno priznanje za doprinos u radu Kluba. Ovo priznanje dobila je dipl. pravnica Mirjana Vučinović, koja se od srca zahvalila svima koji rade i djeluju u Klubu, a posebno predsjedniku Župiću.

kla skupstina

Priznanje za 10 godina pomoći u radu Kluba dobila je djelatnica Centra za socijalnu skrb.

Vesna Jurković Krolo, dr.med.spec.psihijatar, koja uz socijalnu radnicu Tanju Radan vodi Klub liječenih alkoholičara, istaknula je kako su se prošle godine zbog pandemije koronavirusa na poseban način odvijale aktivnosti u Klubu:

‘Nismo mogli održavati naše redovite sastanke u Klubu zbog koronavirusa pa smo sve aktivnosti provodili telefonskom komunikacijom. Razgovarali smo, upućivali članovima što i kako raditi. Pored tih razgovora imali smo i mi svojim kanalima pregled stanja na terenu. Moram pohvaliti sve, nije bilo recidivista i ja im na tome čestitam’, kazala je dr. Vesna Krolo.

kla skupstina

Nakon odrađene Skupštine za sve nazočne pripremljen je prigodni domjenak kojeg je s domaćim uštipcima, sirom iz mišine i stalim specijalitetima upotpunila Marija Cvitković, predsjednica KUD-a Cetina, čiji je brat dobio priznanje za 15 godina apstinencije od alkohola.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh