BANNER FERATA

Održana redovna skupština URUPBDR-a

Autor/ica
Objavljeno: 18 prosinca, 2014

skupstina_urupbdr1

Tradicionalno u prigodi božićno-novogodišnjih blagdana održana je redovna godišnja skupština Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinja i Cetinskog kraja. Program je počeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima ispred zgrade Gradske uprave u Sinju.

U okviru obilježavanja 21. godišnjice osnutka Udruge u hotelu Alkar održana je 21. redovita godišnja skupština. O jednogodišnjem radu i planovima za iduće jednogodišnje razdoblje, kao i o proteklih dvadeset jednu godinu rada, govorila je predsjednica Udruge roditelja poginulih branitelja Đula Šabić. Izvješće je prihvaćeno, a nazočni su zaključili kako je rad Udruge dobar, te da tako treba nastaviti. Uz članove Udruge, svečanosti su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave s područja Cetinske krajine, te županije Splitsko-dalmatinske, kao i predstavnici ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. U ime njih pozdrave okupljenima uputili su dogradonačelnica Sinja Kristina križanac i savjetnik župana Zlatka Ževrnje za braniteljska pitanja Damir Gabrić. U prigodi nadolazećih blagdana za 80 obitelji dodijeljene su božićnice u iznosu od 600 kuna, koje su osigurali gradove i općine Cetinskog kraja.

Predsjednica Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Đula Đabić kazala je kako su zadovoljni svojim radom, koji je jednoglasno prihvatila i skupština, te je istaknula kako je od svih ovogodišnjih aktivnosti najupečatljiviji posjet izaslanstva Udruge Lourdesu.

‘Ove godine je bilo puno posla, ali sve je dobro prošlo. Hvala svima koji su nam pomogli u radu, posebno Gradu Sinju i ostalim gradovima i općinama te našoj Županiji. Neka je svim sretan Božić i Nova godina’, istaknula je Đula Šabić.

Glavne zadaće Udruge u 2015. godini biti će obilježavanje značajnih datuma iz Domovinskog rata, te posjećivanje Vukovara, Škabrnje i ostalih mjesta koja su najviše stradala u Domovinskom ratu.

skupstina_urupbdr2

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh