svabo

Održana završna konferencija projekta ‘Pokrenimo Otok P_Otok’

Autor/ica
Objavljeno: 9 rujna, 2021
otok grb pokrenimopotok

Dana 8.9.2021. u Otoku održana je završna konferencija projekta ‘Pokrenimo Otok P_Otok’. Na konferenciji su sudjelovale polaznice projektnih aktivnosti, projektni tim, partneri i suradnici na projektu te zainteresirana javnost.

Na konferenciji su se podijelili osobni dojmovi, navedene su izvršene aktivnosti i postignuti ciljevi provedbe, održana je powerpoint prezentacija, kratka diskusija, nakon čega je uslijedio prigodni domjenak.

Općina Otok u svojstvu korisnika na projektu uspješno je provela projekt ‘Pokrenimo Otok – P_OTOK’ koji je u 100%-om iznosu sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Provedba je počela 11. ožujka 2020., a ukupno trajanje projekta je 18 mjeseci. Vrijednost projekta iznosi je 1.111.920,88 HRK.

Cilj projekta bio je pružiti obrazovanje za minimalno 30 dugotrajno nezaposlenih osoba koji imaju prebivalište ili boravište na području Općine Otok, od prekvalifikacije do osposobljavanja i usavršavanja te ciljane radionice za razvoj ‘mekih’ vještina kojima se podiže samopouzdanje, osnažuje korisnike projektnih programa i povećava njihova konkurentnost na tržištu rada.

Sudionici su se osposobili za poslove: računalnog operatera, pomoćnice u nastavi u radu sa učenicima s teškoćama u razvoju, suradnika u izradi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova, engleski jezik razine A1, pomoćne slastičarke, gerontodomaćice, njegovateljice starijih i nemoćnih osoba, vizažistice, za rukovatelja viličarom, te usavršavanje za samostalnog računovođu, te su ukupno stekli 57 certifikata za navedena osposobljavanja koja im se upisuju u radnu knjižicu.

Nastava se održavala kombinirano u Splitu i Otoku s organiziranom praksom.

Osim programa usavršavanja, održane su tri radionice za razvoj tzv. mekih vještina. Uz jačanje osobnih kompetencija, projektom je opremljena i učionica u prostorima Općine Otok, te su obavljene promotivne aktivnosti.

‘Nakon završetka provedbe projekta možemo samo reći da se nadamo nastavku uspješne suradnje sa partnerima i nastavku uspješne prakse pomoći osobama sa područja Općine kroz provođenje srodnih projekata u budućnosti koji će doprinijeti poboljšanju kvalitete života za naše stanovnike i boljeg života na području Općine’, poručio je načelnik Općine Dušan Đula.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 * Sadržaj emitiranog materijala isključiva je odgovornost Općine Otok.

lenta pokrenimo p otok
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh