mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Održavanje CAP edukacije u Dječjem vrtiću Bili cvitak Sinj

Autor/ica
Objavljeno: 10 lipnja, 2024
Picture

Dana 7. i 8. lipnja 2024. godine u vrtiću Maslačak održana je CAP (Child Assault Prevention) edukacija za djelatnike Dječjeg vrtića Bili cvitak Sinj.

Predškolski CAP je program prevencije zlostavljanja djece namijenjen djeci predškolske dobi u vrtićkoj predškolskoj skupini. Cilj je smanjiti ranjivost djece i njihovu izloženost različitim oblicima zlostavljanja kroz:

– pružanje kvalitetnih informacija;
– poučavanje učinkovitim prevencijskim strategijama;
– osnaživanje njima važnih odraslih, roditelja i zaposlenika vrtića, da im pruže kvalitetniju podršku.

Educirano je novih dvadeset djelatnika Dječjeg vrtića Bili cvitak Sinj, dok je u vrtiću prethodno već bilo 28 educiranih odgojitelja i stručnih suradnika što čini Dječji vrtić Bili cvitak Sinj ustanovom ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja s najbrojnijim educiranim kadrom u Republici Hrvatskoj.

Predškolski CAP program provodi se na način prilagođen djeci te dobi, kroz zanimljiva interaktivna predavanja, a o potencijalno opasnim situacijama razgovara se prije, tijekom i nakon izvođenja posebno osmišljenih igrokaza koje djeca mogu razumjeti, pratiti, ali i sami probati.

U Dječjem vrtiću Bili cvitak Sinj CAP program provodi se već duži niz godina. Radionicama za djecu obuhvaćena su sva djeca školski obveznici. Također se organiziraju roditeljski sastanci prilikom kojih se informira roditelje o programu kao i sastanci za odgojitelje koji nisu educirani CAP pomagači.

Dodatne informacije o CAP programu možete pronaći na stranicama Udruge roditelja ‘Korak po korak’ https://urkpk.org/programi/cap-program/opcenito-o-cap-u/

Picture

ferata@ferata.hr
0997370409