miro bulj
hdz

Oni su maturirali prije 55 godina!

Autor/ica
Objavljeno: 16 lipnja, 2013
55_matura_01

Foto: AB foto

Svoju 55. godišnjicu mature jučer su prigodno obilježili sinjski gimnazijalci 8.a i 8.b razreda generacije 1958.

Od tadašnjih 39 učenika, prozivci u zgradi Franjevačke klasične gimnazije, gdje su prije 55 godina maturirali, nazočilo je njih 12.

Čast ponovne prozivke svojih učenika imao je prof. Branko Ezgeta -Single koji im je prije više od pola stoljeća predavao gimnastiku i predvojničku obuku.

Ove subote u klupama su ponovno bili su: Vesna Dallbelo (Polić), Vlasta Mijić (Kraljić), Đurđica Vlajčević (Radić), Ivan Galić, Marko Grčić, Ante Klarić, Vinko Krka, Anđelko Marić, Dušan Pupić, Ante Sarić, Danilo Vukčević i Aljoša Vuletić.

Nakon ugodne kratke šetnje središtem Grada, slavljenici ove velike obljetnice nazočili su misnom slavlju koje je u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske predvodio fra Gabrijel Jurišić. U misnom slavlju na latinskom jeziku, uz fra Gabrijela, sudjelovali su i slavljenici, kojima je ovaj jezik u vrijeme mature bio dio nastavnog programa.

Prigodnim riječima okupljenima se obratio sinjski gvardijan fra Petar Klapež.

Subotnje poslijepodnevne sate, maturanti iz 58. proveli su u ugodnoj atmosferi konobe Ispod ure gdje su se prisjetili svih ovih desetljeća otkako su maturirali. Bilo je zanimljivih razgovora, sjećanja, anegdota i žaljenja što se proslavi nije odazvao dio živih kolega.

Većina sinjskih maturanata iz 1958. ostvarila je zavidne profesionalne karijere. Danas kao umirovljenici redovito oživljavaju već 55 godina stare uspomene na najljepše doba života – školske gimnazijske dane.

Tako će biti i ubuduće. Svake godine u njihovoj Gimnaziji, njihovom Sinju i pod oltarom Čudotvorne Gospe Sinjske.

55_matura_02
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh