svabo

Općina Otok započela provedbu novog projekta Zaželi!

Autor/ica
Objavljeno: 19 studenoga, 2020

U okviru programa Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, Općina Otok je 30.10.2020. g. potpisala ugovor za projekt pod nazivom Uključi me!, kodnog broj: UP.02.1.1.13.0217,100 % sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda

Iako Općina Otok i Grad Sinj zajednički u partnerstvu već dvije godine provode projekt Zaželi riječ je o potpuno novom projektu Zaželi – faza II u koji će biti uključeno novih 20 žena koje će se idućih 12 mjeseci skrbiti za minimalno120 novih krajnjih korisnika, svojih starijih i nemoćnih sumještana.

Provedbom projekta Uključi me! ukupno će biti 50 žena s područja Općine Otok zaposlenih na poslovima skrbi i njege za preko 260 krajnjih korisnika.

Naziv projekta: UKLJUČI ME!

Kodni broj: UP.02.1.1.13.0217

Korisnik: OPĆINA OTOK

Partneri: HZZ – Regionalni ured Split i Centar za socijalnu skrb Sinj

Upravljačko tijelo: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Posredničko tijelo (PT 2): Hrvatski zavod za zapošljavanje

Razdoblje provedbe: 15 mjeseci (30.10.2020. – 30. siječnja 2022.)

Ukupna vrijednost projekta: 1.799.450,00 kn

Opći cilj projekta: Omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada ženama pripadnicama ranjivih skupina na teško dostupna, ruralna područja.

Specifični cilj projekta: Osnažiti i unaprijediti radni potencijal žena pripadnica ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici čime će se ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Ciljane skupine su nezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a sa naglaskom na žene od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima, žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl.

Kontakt osobe za više informacija:           Ratka Ajdučić

021/834 503

ratka.ajducic@opcina-otok.hr

_Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost Općine Otok_

 

zazeli lenta otok
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh