fruhwald
otvorena vrata

OPREZ! Krave bez nadzora na državnoj cesti

Autor/ica
Objavljeno: 6 ožujka, 2020
krave

Čitatelj Ferate Joško Gugić na mail nam je dostavio fotografije kojima upozorava na opasnost koju predstavlja stado krava koje svakodnevno izlaze na državnu cestu DC1, na relaciji Sinj – Vrlika.

Gugić se pita do kada će se tolerirati ovakvo držanje stoke i apelira na nadležne službe da krenu rješavati problem prije nego se dogodi tragedija.

Prema riječima načelnika Policijske postaje Sinj Mislava Filipovića Grčića, policija je s ovim problemom upoznala Hrvatske ceste i državne veterinarske inspektore. Jednom je, kaže, na kravu naletio kamion, a vlasnik nesretne životinje novčano je kažnjen. Prema njegovim saznanjima, stočari s područja Otišića zakupili su zemljište od Hrvatskih šuma te je dio njih zemljište ogradio električnim pastirima. No dio zemljišta i dalje je neograđen te stoka na tom dijelu ‘pronalazi’ izlaz na prometnicu.

U Hrvatskim cestama pokušali smo doznati što namjeravaju poduzeti kako bi se ovaj problem riješio, budući da je riječ o prometnici koja je u njihovoj nadležnosti. Čim dobijemo odgovor, isti ćemo objaviti.

krave
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh