MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Originalne rukavice Mate Parlova uručene županu Bobanu

Autor/ica
Objavljeno: 22 veljače, 2024
rukavice

Predsjednik Udruge za osnivanje Muzeja sporta grada Splita, trofejni splitski jedriličar Marin Mrduljaš u utorak je županu Splitsko-dalmatinske županije Blaženku Bobanu uručio originalne rukavice Mate Parlova s meča za titulu svjetskoga prvaka, održanog u Splitu 8. prosinca 1979. između Mate Parlova i Marvina Camela.

Na taj način ova udruga daje podršku inicijativi za postavljanje spomenika Mate Parlova u Imotskom. Župan je zahvalio na poklonu te otkrio gdje će rukavice naći svoje mjesto.

‘S ponosom ističem kako će se ove rukavice nalaziti u zavičaju Mate Parlova – u Etno zbirci u Ričicama. Podsjećam kako je, zajedno s Hrvatskim boksačkim savezom, Splitsko-dalmatinska županija inicijator postavljanja spomenika Mati Parlovu u Imotskom. Ovaj veliki sportaš to je uistinu zaslužio’, poručio je župan.

Poznati sportski novinar Zdravko Reić prisjetio se legendarnog meča.

‘Završilo je neriješeno, a ja sam među novinarima organizirao prognoziranje meča. Naravno, svi su mahom smatrali kako će Parlov pobijediti, ali je rezultat ipak bio neriješen. Oduševljen sam idejom Hrvatskog boksačkog saveza i župana Blaženka Bobana da financiranju postavljanje spomenika ovom legendarnom sportašu u Imotskom’, rekao je Reić. ‘Često znam reći da se DNK Matinog protivnika nalazi na ovim rukavicama’, našalio se Reić.

ferata@ferata.hr
0997370409