Jadrantrans

‘Osinium’ i ‘Prežence’ osvojili Sinjane

Autor/ica
Objavljeno: 30 srpnja, 2020
osinium i prežena

KUD ‘Osinium’ i klapa ‘Preženca’ dignuli su na noge publiku izvrsnom izvedbom Oliverove pjesme ‘Škrinja ljubavi’ na tradicionalnom koncertu u okviru ‘Dana Alke i Gospe Sinjske’.

Iako se koncert održavao po novim epidemiološki standardima tražila se stolica više i to s razlogom. KUD ‘Osinium’, koji ove godine obilježava 20. godišnjicu djelovanja, svake godine izabere iznimno zanimljiv repertoar kojim ‘ugodi’ svakom posjetitelju. Ni ova godina nije bila iznimka.

‘ U prvom setu su bile klasične pjesme, a u drugom malo zabavnih, slavonskih, ali i mandolinske obrade rock pjesama. Iznenađeni smo dobrim odazivom publike i činjenicom da koronavirus nije zasjenio naš događaj’, rekao je Ante Čarić iz KUD-a.

osinium

Voditelj KUD-a Stjepan Ćatipović kaže kako je jako zadovoljan radom svoga KUD-a u proteklim godinama.

‘Sretan sam što neki naši članovi danas čak i zarađuju od glazbe. Nakon dvadeset godina rada sam jako sretan i dalje ćemo nastaviti raditi kao i do sada.’, rekao je Ćatipović  te izrazio želju za besplatnim prostorijama Udruge kako bi nesmetano mogli educirati mlađe generacije.

Njihove gošće, ženska klapa ‘Preženca’ iz Zadra, sinjsku publiku nisu ostavile ravnodušnom svojim iznimno dobrim izvedbama poznatih klapskih pjesama među kojima je bila i ‘Mižerija’, čiji je autor vokalnog aranžmana Mojimir Čačija.

Voditelj zadarskih ‘Preženci’  Ante Jurić nakon koncerta je  rekao kako mu je iznimno drago doći u Sinj pa i u ovo vrijeme kada su putovanja ograničena.

‘Volimo doći u Sinju zbog naše članice iz Sinja Roberte Soldo, ali i zbog Sinjana koji su izvrsni domaćini. Jako mi je žao što zbog koronavirusa nismo u mogućnosti nastupati na Festivalu Klape Gospi Sinjskoj, ali vjerujem kako će se vrijeme uskoro promijeniti pa ćemo već sljedeće godine zapjevati Gospi’.

preženca

Proslava 20. godišnjice djelovanja KUD-a ‘Osinium’ najavljena je za rujan.

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh