OSK slavio u derbiju protiv Hrvaca

Autor/ica
Objavljeno: 1 svibnja, 2021
OSK Hrvace

OSK je u derbiju Cetinske krajine slavio protiv Hrvaca. Od prve do posljednje minute Otočani su bili bolji, bez da su dozvolili gostima bilo kakvu konkretniju šansu…

OSK – Hrvace 2:0 (1:0)

Otok – SC Gola Brda
Sudac: Lukša Klaić
Strijelci: 1:0 Tadić (42.), 2:0 I. Bašić (58.)
Najbolji igrač: Duje Tadić (OSK)

OSK: Cvrlje, Barać (od 89. Romac), M. Bašić ((od 52. I. Bašić (od 82. L. Bašić)), P. Bašić, Matijašević, Tadić, Spajić, Norac-Kevo, Radman-Livaja, Mihanović (od 89. Katunarić), Kuliš.

Hrvace: Vugdelija, Banić, Čeko, Hrgović (od 46. Grgat), Ribičić (od 74. L. Stefanović), Andrić, Ivanović, Kekez (od 57. Milinović), Visković, Udovičić (od 57. T. Stefanović), Plavša.

Hrvace su na Gola Brda stigle s novim trenerom na klupi, Stipom Grčićem, ali ovog puta to nije proizvelo pozitivan šok pa su važne bodove slavili domaći nogometaši.

Nakon 15-ak minuta igre prvi je zaprijetio Tadić udarcem iz slobodnog udarca s 20 metara iskosa. Lopta je prohujala malo preko grede, baš kao i ona koju je minutu poslije na kontra strani, također iz prekida, uputio Ivanović.

U 21. minuti dva puta je odlično reagirao Vugdelija koji je prvo neutralizirao udarac M. Bašića, a potom i Baraća. Na vodstvo OSK-a se čekalo do 42. minute. Odbijenu loptu prihvatio je Tadić koji topovskim udarcem s 25 metara para mrežu za 1:0.

Sporna je situacija bila u 52. minuti. Tadić se sjurio prema golu Hrvaca u pratnji Ivanovića koji ga ruši na 17 metara, domaći su tražili izravan crveni zbog činjenice što je imao otvoren put na gol, međutim, sudac je pokazao žuti. U nastavku te akcije Barać je iz slobodnog udarca ponovno natjerao Vugdeliju na maksimalan angažman.

Već u 58. minuti, nakon što je u igri proveo svega pet minuta, mrežu je zatresao Ivica Bašić. Ponovno su domaći izborili prekid, Barać je oštro ubacio pred gol, a napadač OSK-a je bio neumoljiv i pogodio za 2:0.

Utakmica se u narednih pola sata prilično razvodnila, domaćin se povukao, dok gosti jednostavno nisu imali rješenja prema naprijed. Vratar OSK-a ostao je praktički besposlen cijelu utakmicu, a to najbolje govori o stanju na terenu.

Tablica:

tabl
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh