fruhwald
otvorena vrata

Osvijetljen križ na Visokoj

Autor/ica
Objavljeno: 12 rujna, 2021
kriz visoka

Foto: Facebook Gospa Sinjska

Sinjski franjevci putem Facebook stranice Gospa Sinjska izvijestili su kako od sinoć, 11. rujna svijetli križ na Visokoj.

‘Hvala svima koji su sudjelovali u akciji osvjetljenja. Neka nam križ bude putokaz u našem kršćanskom životu. Nema spasenja bez Isus Krist. Moj izbor je križ. Moj izbor je Isus Krist’, poručuju naši fratri.

Kako nam je kazao sinjski župnik fra Perica Maslać, u podnožju križa postavljeno je 8 reflektora na solarno punjenje. Kupnju i postavljanje reflektora financirali su mještani Radošića i drugi vjernici, a dio sredstava izdvojila je i Splitsko-dalmatinska županija.

kriz visoka

Foto: Facebook Gospa Sinjska

Poznato je kako su vjernici Radošića posebno vezani za križ na Visokoj koji se nalazi na oko 860 metara nadmorske visine i koji je postavljen 1900. godine kao zavjet i znak vjernosti Gospodinu Isusu Kristu. Podsjećamo, prošle godine vjernici i svećenici zajednički su obnovili križ, oltar i ploču koji su stradali u udaru groma.

Fra Perica Maslać dodao je kako je križ na Visokoj sinoć osvijetljen povodom završnice 2. Memorijalnog turnira ‘Jerko Vrca’ koji se igrao na Bazani te povodom zavjetne mise na Visokoj koja će se slaviti u subotu, 18. rujna od 10 sati. Polazak je u 8 sati od Župića.

kriz visoka

Foto: Facebook Gospa Sinjska

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh