Otiša je dobri duh Sinja, šjor Mate Pavić

Autor/ica
Objavljeno: 28 travnja, 2020
mate pavic

Sinjane je jutros zatekla tužna vijest  – u 74. godini života preminuo je jedan od najomiljenijih sugrađana, šjor Mate Pavić.

Uz šjor Matinu obitelj, njegov odlazak s ovoga svijeta najviše je pogodio članove Gradske glazbe Sinj, u kojoj je proveo više od 60 godina. U emotivnoj poruci glazbari su se od šjor Mate oprostili na svojoj Facebook stranici…

‘Otišao je glazbar i veliki čovjek, dobri duh grada i naš dugogodišnji član barba Mate Pavić.

Tužne note i još tužnija sjećanja odjekuju našim gradom. Šjor Mate će svoju omiljenu koračnicu ‘Sinjske Alkare’ činelama pratiti na nekim boljim trkalištima, kalama, ulicama…

Glazbene note u crtovljima pišu najtužnije pjesme, a Sinj bilježi gubitak još jednog velikog čovjeka koji je po svojem radu i nesebičnoj ljubavi, koja je naprosto sve osvajala i pomicala granice, obilježio viteški grad.

Toliko entuzijazma i ljubavi prema glazbi rijetko se kad viđalo, a upravo takav je u svim sferama života bio Mate koji je prošle godine po 60. put svirao u Glazbi.

Krenuo je Mate 1960. godine u svirke, prvi puta na Krnjevalu, a prešao je nekoliko instrumenata – od klarineta, bariton saksofon preko velikog bubnja, doboša i činela.

‘Vidim kako se mladi glazbari ponašaju prema meni i kao da sam im jedan uzor, a ja se tako ponašam i prema njima. Želim mladim glazbarima da i oni dožive ove moje godine sudjelovanja u alkarskoj povorci i sviranja u Gradskoj glazbi Sinj’, kazivao nam je Mate prije prošlogodišnje Alke govoreći kako mora jednom doći kraj.

Tužne note i još tužnija sjećanja odjekuju alkarskim gradom. Šjor Mate će svoju omiljenu koračnicu ‘Sinjske Alkare’ činelama pratiti na nekim boljim trkalištima, kalama, ulicama…

Počivao u miru Božjem’

 

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh