semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Otkazan Kamičak Etno Festival

Autor/ica
Objavljeno: 7 srpnja, 2020
kamičak

Sinjska će publika ove godine ostati uskraćena i za glazbeni spektakl na Kamičku. Kulturno umjetničko središte Sinj, organizator Kamičak Etno Festivala, donijelo je odluku o otkazivanju ovogodišnjeg izdanja festivala.

‘Dugo smo se premišljali i razmišljali o ovogodišnjem izdanju festivala, ali nažalost, vanjske okolnosti, uzrokovane epidemiološkom situacijom i mjerama suzbijanja širenja virusa COVID-19, ipak su presudile. Bilo bi nam jako teško ispoštovati sve tražene mjere suzbijanja, ograničiti broj ljudi i međusobne kontakte u publici, poštovani mjere socijalnog distanciranja na pozornici i slično. Smatramo da je zdravstvena sigurnost naših sugrađana ipak na prvom mjestu, i nismo spremni preuzimati odgovornost da bilo kakva ružna priča krene od nas i od festivala’ – u ime organizatora poručila je Dragana Modrić.

Prošlogodišnje izdanje Kamičak Etno Festivala osvojilo je srce publike, a festival su dočekale i brojne pozitivne reakcije od strane kritike i glazbene struke. O uspjehu i potencijalu festivala svjedoči i odabir festivala u okviru ‘Most Music’ programa, europskog projekta povezivanja festivala tradicijske glazbe iz različitih dijelova Europe, pri čemu platforma ‘Most Music’ osigurava i financijska sredstva i različite oblike stručnog usavršavanja i suradnje za organizatore festivala. Iz KUS-a navode kako je, osim sredstava za festival, ‘Most Music’ platforma odabrala Anđelu Galić, jednu od organizatorica festivala, za edukaciju, stručno usavršavanje i razmjenu festivalskih iskustava u Sofiji u Bugarskoj. Također, Galić će sudjelovati kao predstavnica festivala i na festivalu Womex u Budimpešti.

 

Kamičak

‘Premda smo morali otkazati ovogodišnje izdanje festivala, suradnja i prepoznavanje od strane ‘Most Music’ platforme, daje nam vjetar u leđa da hrabro nastavimo dalje i da smo na dobrom putu. Razmjena iskustava s organizatorima etno festivala diljem Europe sigurno će doprinijeti daljnjoj afirmaciji Kamičak Etna, umrežavanju našeg festivala s izvođačima i organizatorima diljem Europe i regije, a i za mene osobno će to sasvim sigurno biti jedno sjajno iskustvo’,  rekla nam je Anđela Galić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh