semafor
HEP kultura Alkar
extrametal banner
baner čovo

Otočki HSP 1861: Jedina smo lista koja nudi stvaranje novih vrijednosti

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpnja, 2020
hsp otok

HSP 1861 Općine Otok, povodom prijevremenih izbora za Općinsko vijeće Općine Otok koji će se održati u nedjelju, 12. srpnja uputila je priopćenje za javnost koje potpisuje predsjednik Ivan Tadić.

‘Dobro je graditi ceste, brdske puteve i zidati. Sve liste imaju to u planu i ne sumnjamo da će raditi na tome, ali mi smo jedina lista koja nudi stvaranje novih vrijednosti. Najvažnija točka našeg programa bila je otvorenje zadruge koju smo vidjeli kao način za zaradu 13. ili 1. plaće mnogim obiteljima.

Nakon 27 god. HDZ-a, podržali smo promjene i načelnika Đulu, ali mnoge stvari nisu išle kako je zamišljeno.

Tražili smo da se izdvoje sredstva za zadrugu, no odgovor i konkretna djela vješto su izbjegavana. Na kraju su Jukić i Tadić vlastitim sredstvima financirali pokretanje poljoprivredne zadruge u iznosu do 10000 kn. Kada se naslućivala pomoć općine, počelo je dolaziti do poznatih nesuglasica među vijećnicima s liste Dušana Đule i tu je sve stalo.

U početku nismo željeli opstruirati načelnikov rad jer bi takvo okruženje odgovaralo HDZ-u. Dali smo mu punu podršku u svim idejama koje je imao jer je stanovništvo očekivalo promjene. Dali smo mu i vremena, ali on nije ispunjavao svoja obećanja prema nama.

KLJUČNE TOČKE PROGRAMA:

-izgradnja staračkog doma u općini, bilo javnim putem ili pomoći privatniku. Starački dom, vrtić i škola bili bi u sinergiji sa zadrugom

– rješenje problema ribogojilišta u Rudi

– iskorištavanje turističkog potencijala i rješenje mlinica na izvoru Rude i Ovrlje

– rješenje ulaza u Otok iz smjera Sinja

– godišnji poticaj nekom od OPG-ova s područja općine u iznosu od oko 300.000 kn

– nogostup Roknjača-Ruda

– izrada dječjeg igrališta u sklopu biciklističke staze na lokaciji – borovina iznad Ovrlje

– spoj nogostupa Gala-Otok.

Ako na ovim izborima dobijemo povjerenje birača i budemo imali dovoljno vijećnika u općini da odlučujemo, dajemo garanciju da se većina neće sastaviti sve dok se ne riješe neka od ovih pitanja.

Predstavljamo najstariju hrvatsku državotvornu stranku, koju nisu mogli uništiti vanjski neprijatelji, ali je uništena od strane vlasti otimačinom i ubojstvima njenih prvaka. Predstavljamo stranku koja je sve dala za Hrvatsku, a od Hrvatske nije uzela ništa!’

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh