svabo

Otvaranje bazena tek početkom srpnja

Autor/ica
Objavljeno: 19 lipnja, 2013

Bazen u Sinju 230910

Dolaskom prvih vrućina zaprimili smo nekoliko poziva građana koji su nas podsjetili kako su u ovo vrijeme prošle godine spas od vrućina nalazili u gradskom bazenu. Budući  da je bazen još uvijek zatvoren, zanimalo ih je hoće li bazen biti otvoren i ovoga ljeta.

Odgovor smo potražili kod nove sinjske dogradonačelnice Kristine Križanac koja nam je kazala kako je Grad Sinj stečajnom upravitelju i vjerovnicima bazena uputio zahtjev za suglasnost.

‘Kroz nekoliko dana očekujemo suglasnosti stečajnog upravitelja i vjerovnika bazena. U tijeku je nabavka sredstava za čišćenje te pripremanje kotlovnice kako bismo odmah po dobivanju suglasnosti mogli početi s pripremnim radovima za kupališnu sezonu. Očekujemo kako bi bazen mogao biti otvoren za 8 do 12 dana’, naglasila je dogradonačelnica Križanac.

Da bi bazen bio spreman za kupališnu sezonu potrebno je još ispustiti staru vodu, očistiti bazensku školjku i napuniti je novom vodom. Vodu zatim treba zagrijati do optimalne temperature, a onda slijedi laboratorijska analiza vode. Po svemu sudeći, Sinjani ove godine u bazen neće uskočiti prije srpnja.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh