HEP kultura Alkar

Otvaranje prostorija Krnjevalske udruge grada Sinja

Autor/ica
Objavljeno: 17 veljače, 2017
saki_zare

Večeras od 21 sat u vojarni Kula upriličit će se otvaranje prostorija Krnjevalske udruge grada Sinja.

Gostujući u programu Hit radija, predsjednik krnjevalske udruge Ivan Milošević Saki i njegov savjetnik, nekadašnji meštar od krnjevala Žare Romac na ovaj tematski party pozvali su sve ljude dobre volje te ih zamolili da na party dođu odjeveni u crno-crvenu kombinaciju. Uz promotivne cijene pića, posjetitelji će moći uživati i u hitovima 90-ih, a zabavljat će ih DJ Mario Hrste.

U subotu, 18. veljače u prostorijama Udruge od 15 sati održat će se tradicionalna Tripicijada, za koju se ove godine prijavio rekordan broj ekipa – njih 20-ak. Između ostalih, u pripremanju tripica natjecat će se ekipe: HDZ, SDP, NL Miro Bulj, NL dr. Jadrijević, VADS, KK Alkar, Sinjski Maligani i Sinjski holding Kamičak d.o.o. O najboljim tripicama odlučivat će renomirani žiri, u kojem će se naći sinjski gurmani i vlasnici restorana, a za najbolje su pripremljeni pehari i zahvalnice.

Dan poslije, u nedjelju 19. veljače održat će se Dječji maskenbal. Male mačkare okupit će se u 15 sati ispred Doma mladih, a nakon okupljanja slijedi povorka kroz grad i odlazak u vojarnu Kula, gdje će se u bivšoj kantini vojarne upriličiti zabava za djecu i roditelje, uz pregršt zabavnog sadržaja i nagrada.

Osim toga, Krnjevalska udruga grada Sinja organizira jubilarni 20. Krnjevalfest, koji će i ove godine posjetiteljima ponuditi obilje smijeha. Uz nastupe brojnih sudionika, Krnjevali će se prisjetiti i nekih najsvjetlijih i najsmješnijih trenutaka iz prošlosti. 26. veljače sinjski Krnjevali sudjelovat će na međunarodnoj karnevalskoj povorci u Rijeci.

Svečana povorka i zatvaranje ‘Dana Krnjevala Sinj 2017.’ upriličit će se 28. veljače. Mačkare će se okupiti u poslijepodnevnim satima, kada će krenuti defile užim centrom grada. Tradicionalno, na sinjskoj Pijaci upriličit će se čitanje presude i spaljivanje krnje, a potom će od 20 sati i 30 minuta u hotelu Alkar uslijediti veliki maskenbal. Za sve posjetitelje organizatori pripremaju bogate nagrade za grupnu i pojedinačnu masku, izbor za kralja i kraljicu večeri te bogatu lutriju, a za dobru atmosferu pobrinut će se Z-BEND i Iva Ajduković.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh