ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Otvoren Veslački centar u Vrlici

Autor/ica
Objavljeno: 24 lipnja, 2013

veslanje vrlika

Revijalnom regatom jučer je na Peručkom jezeru ispod Garjaka otvoren Centar za sport i rekreaciju iz projekta “Od jezera do jezera – zeleni turizam” financiranog iz IPA pretpristupnog fonda EU- namijenjenog prekograničnoj suradnji.

Kompleks na zemljišnom prostoru ima 6 hektara na kojem se nalaze hangari za smještaj čamaca, glavni i pomoćni pontoni s opremom za spuštanje čamaca te pristupni asfaltni put.

Centar su svečano otvorili gradonačelnik Vrlike Ivan Čorić i ispred općine Rama (BiH) Ante Tomić.

Veslački centar u ovoj suradnji bit će svečano u srpnju otvoren i u Rami, a ukupna vrijednost obaju centara je 706,621,81 eura.

Polovina tih sredstava uložena je u Vrlici. Bespovratnih sredstava je nešto više od 300 tisuća eura, a ostalo su sredstva Vrlike i Rame te njihovih partnera u projektu Veslačkog saveza Zagreba, TZ Grada Vrlike i Sportsko ribolovnog saveza Rame.

Poznato je kako se već dugi niz godina hrvatski veslači za najveća svjetska natjecanja pripremaju upravo na jezeru Peruća, a izgradnja ovog sportskog centra doprinijet će još kvalitetnijoj pripremi te organizaciji veslačkih natjecanja.

Ovaj veslački centar umnogome će doprinijeti i kvalitetnijoj turističkoj ponudi vrličkog kraja. Inače, na revijalnoj regati sudjelovalo je 200 veslača iz 12 hrvatskih i jednog slovenskog kluba, a održane su 23 trke.

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh