Advent Sinj
ogrijevno bukovo drvo X

Otvoren Veteranski centar u Sinju

Autor/ica
Objavljeno: 28 siječnja, 2023

U Sinju je jučer otvoren Veteranski centar, vrijedan gotovo 8,5 milijuna eura, namijenjen za pomoć, rehabilitaciju i liječenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković istaknuo je u kako je ovo je drugi veteranski centar koji je u potpunosti u funkciji, nakon Šibenika.

‘Uskoro je operativna i Petrinja i Daruvar uz već postojeći Lipik. Sve to je signal poštovanja i zahvalnosti hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za slobodu i demokraciju Hrvatske. Također, važno je reći da ćemo u idućih nekoliko godina izdvojiti dodatna sredstva iz financijske perspektive 2021.-2027. kako bismo uložilo u još tri veteranska centra’, najavio je Plenković.

Ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade Tomo Medved naglasio je poseban ponos zbog otvaranja ovoga objekta.

‘Ovdje smo danas, uoči 30. obljetnice vojno-redarstvene akcije Peruća što smatramo da je simbolično i snažno sjećanje na hrabrost hrvatskih branitelja i sjećanje na sve naše žrtve koje smo podnijeli. Ovo je ohrabrenje i snažna poruka hrvatskim braniteljima da i danas činimo napore u svjetlu pomoći i potpore u organizaciji njihovih života’, zaključio je Medved.

Župan Blaženko Boban izjavio je kako je ovo veliki dan prije svega za hrvatske branitelje.

‘Mnogima od njih treba konstantna briga u zdravstvenom segmentu. Ovo je jedan od četiri veteranska centra i raduje me što je danas potpredsjednik Vlade i voditelj svih projekata veteranskih centara u Hrvatskoj, gospodin Medved, rekao da planira otvoriti još tri veteranska centra i time pokriti cijelu Hrvatsku’, izjavio je Boban i dodao kako otvaranje Veteranskog centra u Sinju znači puno i iz perspektive novih radnih mjesta za Cetinsku krajinu.

ferata@ferata.hr
0997370409