tramax

Otvorena izložba ‘Boje kamena’ Branka Weiss – Mekić

Autor/ica
Objavljeno: 29 srpnja, 2020
weis

U izložbenom prostoru Galerije Galiotović sinoć je otvorena izložba ‘Boje kamena’ Branke Weiss – Mekić.

Izložbu je, uz prigodan stručni osvrt, otvorila Marija Brstilo likovni pedagog i učitelj likovne kulture iz Splita. Na samom otvaranju druge samostalne izložbe Branke Weiss Mekić okupili su se brojni prijatelji, suradnici i poštovatelji autoričinih djela. U svom obraćanju autorica je zahvalila mnogima koji su joj pomagali u otvaranju dviju sinjskih izložbi, posebno se zahvalila Zlatku Ugrinu. Što se tiče ove izložbe je istaknula:

‘Ovo je druga samostalna izložba otkako sam se vratila u rodni grad. Nazvala sam je ‘Boje kamena’, a inspiraciju sam pronašla u dalmatinskom kršu od izvora Cetine, Dinare, preko Radošića sve do mora. Tehnika slikanja kojima sam radila je fluid akrili ovdje je izloženo šest slika u toj tehnici’, kazala je autorica,dodajući kako su tu još tri djela druge tehnike i nastala su za vrijeme korone.

Izložba će biti otvorena zaključno s 1. kolovoza a posjetitelji je mogu razgledati u dva dnevna termina prijepodne od 9 do 12 sati, a poslijepodne od 18 do 21 sat. Ova izložba dio je ovogodišnjeg programa ‘Dani alke i Gospe Sinjske 2020’.

weiss

Podsjetimo, Branka Weiss školovala se u Sinju, Splitu i Sarajevu, gdje je stekla zvanja dipl. ing. elektrotehnike i dipl. kriminolog, a nakon rada na području B i H odlučila je ostatak života provesti u gradu podno Kamička. Likovni izričaji koji su bili neosporno dio njenog života dodatno su osnaženi 2017. godine u Livnu gdje je završila školu slikanja koju je vodio akademski slikar Ivica Vlašić.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh