svabo

Otvorena izložba studenata Umjetničke akademije Split

Autor/ica
Objavljeno: 9 srpnja, 2013

izlozba_umas1

U organizaciji Kulturno umjetničkog središta Sinj i Umjetničke akademije Split, u galeriji Sikirica sinoć je upriličen multimedijalni program ‘Osobne improvizacije u kiparskim materijalima’. U okviru programa održano je predavanje te je otvorena izložba šestero mladih umjetnika, studenata Umjetničke akademije Split.

Pred mnoštvom okupljenih, istaknuta hrvatska umjetnica Vlasta Žanić i prof. dr. Blaženka Perica održale su predavanje na temu ‘Performansi i suvremene skulpture u Hrvatskoj’. Potom je sinjski dogradonačelnik Zlatko Ugrin svečano otvorio izložbu radova šestoro studenata završnih godina Umjetničke akademije u Splitu – Adne Bakije, Kristine Šušnjare, Milivoja Popoviać, Jana Tomića, Lucije Myšičkove i Sinjanina Edija Radana, koji je i inicijator ovog događaja. Mladi umjetnici predstavili su se radovima u nekoliko različitih vrsta pristupa kiparskoj problematici – kombinacija reljefa i slika, dvije serije grafika, video instalacije i prefomans. Svi radovi nastali su pod mentorstvom Vlaste Žanić.

Inicijator ovog kulturnog događaja, mladi sinjski umjetnik Edi Radan, nije krio oduševljenje posjetom svojih sugrađana.

‘Jako sam zadovoljan s oba dijela izložbe. Prvi dio se odnosi na predavanje profesorica Blaženke Perice i Vlaste Žanić, koje je prošlo iznimno dobro. U drugom dijelu, službeno otvaranje izložbe je također prošlo iznimno dobro. Okupio se veliki broj ljudi, sva očekivanja su ispunjena’.

Izložba će biti otvorena do 15.  srpnja.

fotogalerija

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh