ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Otvorena novoobnovljena ambulanta u Otoku

Autor/ica
Objavljeno: 22 listopada, 2020
obnovljena ambulanta

U Otoku su danas otvorene prostorije novoobnovljene ambulante, s dvije obiteljske i dvije stomatološke ordinacije.

Nove prostorije otvorili su ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa i dožupan Luka Brčić.

Dr. Rađa je kazao kako je otočka ambulanta izgrađena 80-ih godina i osim redovnog bojanja zidova, nije bilo drugih ulaganja.

‘Ambulanta je bila u takvom stanju da je došla bilo kakva inspekcija bilo bi upitno bi li ambulanta dobila dozvolu za daljnji rad. Bilo je pitanje kompletne instalacije, stolarije, podova… Problem Doma zdravlja je taj što ima 96 objekata, sve to treba popratiti, a sredstva nisu neograničena’, kazao je dr. Rađa.

Dožupan Luka Brčić kazao nam je kako je u obnovu zgrade ambulante u Otoku uloženo 750 tisuća kuna, od čega je 650 tisuća kuna sredstva Županije, a ostatak je ulaganje Općine Otok.

‘Ovdje imamo dva liječnika obiteljske medicine i dva tima stomatološke medicine, to je vrlo značajno za jedan prostor kao što je Općina Otok. Drago mi je što smo s ovom rekonstrukcijom ambulantu doveli na razinu konteksta 21. stoljeća, da ljudi koji ovdje imaju prvi doticaj s primarnom zdravstvenom zaštitom dođu u jedan prostor koji je ugodan i koji može pružiti maksimalno što primarna zdravstvena zaštita pruža’, kazao je Brčić.

Dožupan Brčić najavio je i kako Splitsko-dalmatinska županija nastavlja ulaganja u zdravstvene objekte na području cetinskog kraja.

‘Ovih dana uvodimo u radove izvođača radova na obnovi jednog dijela Doma zdravlja, to je investicija vrijedna oko 2 milijuna i 600 tisuća kuna. Isto tako, za iduću godinu planiramo nastavak ulaganja u ambulantu Doma zdravlja i prostore Hitne u Trilju, tu je investicija oko 2,5 milijuna kuna.

Načelnik Općine Otok Dušan Đula zadovoljan je obnovom ambulante.

‘Ovo je jako važno za stanovnike naše Općine, ali i za zdravstvene djelatnike koji ovdje rade. Sada će raditi u ljepšem okruženju, s novim aparatima i instrumnetima i sigurno će biti bolje svima’, kazao je načelnik Đula.

obnovljena ambulanta
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh