Otvoreni ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’

Autor/ica
Objavljeno: 16 srpnja, 2021
IMGP

Podizanjem zastave ‘Dana Alke i Velike Gospe’ na Trgu kralja Tomislava u Sinju je večeras svečano otvorena manifestacija ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’

Uz dva najveća događaja – 306. Sinjsku alku i proslavu blagdana Gospe Sinjske, u sljedećih mjesec i pol dana Sinjani i svi oni koji dođu u grad pod Kamičkom moći će posjetiti Sajam sela, uživati u dobroj glazbi na SARS festivalu i Nebesa festu, doživjeti najslavniju sinjsku bitku kroz predstavu ‘Opsada Sinja 1715.’ te posjetiti brojne druge predstave, koncerte, izložbe i sportske događaje.

Manifestaciju ‘Dani Alke i Velike Gospe’ svečano su otvorili gradonačelnik Miro Bulj i predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić, u pratnji direktorice Turističke zajednice grada Sinja Monike Vrgoč i fra Tonija Šimunović Erpušine koji je blagoslovio sve okupljene.

‘Izuzetna mi je čast što vas sve skupa mogu pozdraviti i zaželjeti vam dobrodošlicu ispred Grada Sinja i Gradskog vijeća Grada Sinja. Nas domaćine pozivam da pokažemo naše nadaleko poznato gostoprimstvo, a vama dragi gosti želim da se ugodno osjećate te da upoznate naše vjerske, kulturne, sportske i tradicijske vrijednosti i našu bogatu gastronomsku ponudu. Cilj nove gradske vlasti i gradonačelnika Mira Bulja je da duh Alke i Velike Gospe živi 365 dana u godini i na tome ćemo ustrajati. Sve vas skupa pozivam da u danima koji slijede uistinu uživate u bogatom programu i da svi ove dane provedemo u radosti, ali i u dostojanstvu. Stoga, uz prizivanje Božjeg blagoslova i zagovora naše Nebeske Majke Čudotvorne Gospe Sinjske, Dane Alke i Velike Gospe 2021. proglašavam otvorenim’, kazao je predsjednik Gradskog vijeća Petar Župić.

Prije početka programa, defile ulicama grada održali su alkar i alkarski momak, Sinjske mažoretkinje, Gradska glazba Sinj, članovi udruge PKD ‘Gaj Laberije’ te kulturno-umjetnička društva ‘Cetina’ i ‘Sinj’. Građani okupljeni na Pijaci uživali su u taktovima Gradske glazbe i koreografijama Sinjskih mažoretkinja, a posebnim pljeskom pozdravili su reru koju je izveo KUD ‘Cetina’ te Sinjsko kolo u izvedbi KUD-a ‘Sinj’.

Nakon otvaranja, u Alkarskim dvorima uslijedio je jazz koncert na kojem je nastupio legendarni Black Coffe.

ferata@ferata.hr
0997370409
Na vrh