Otvoreno pismo Danice Ramljak – Ivici Glavanu

Autor/ica
Objavljeno: 20 lipnja, 2013
ramljak_glavan

Piše: Dr. sc. Danica Ramljak

Poštovani gradonačelniče,

Pišem Vam ovo otvoreno pismo da bi građani Sinja imali priliku prosuditi istinu vezano za osnivanje Poljoprivredne zadruge Sinjanka koju sebi nezasluženo pripisujete kao jedan od glavnih rezultata Vašeg prošlog mandata opisujući taj projekt kao vlastitu viziju. Tu tvrdnju ste ponavljali u predizbornoj kampanji, u sučeljavanju s protukandidatom gospodinom Tomislavom Budimirom, a meni ste u emisiji na HIT radiju kad sam se javila u eter i podsjetila Vas da je osnivanje te zadruge bila moja ideja i vizija, da sam pozvala članove Uprave Agrokora i direktora Agrofructusa  u Sinj da pokrenemo  otkup voća i povrća sinjskih poljoprivrednika kroz organiziranu zadrugu i potaknemo proizvodnju, izrekli neistinu da sam samo ubrzala proces koji ste Vi već započeli. To naravno ne odgovara istini.

Nakon sastanka u Vašem uredu s predstavnicima Agrokora, godinu dana niste napravili ništa dok me samoinicijativno Vaša  tadašnja dogradonačelnica Elena Perković Paloš nije kontaktirala da ponovo pozovemo gospodina Denisa Matijevića što sam i učinila. U konačnici nije ni važno tko je doveo u Sinj Agrokor i Agrofructus, ali je važno da Vi ne govorite istinu i čitatelji Ferate mogu sami prosuditi istinu o cijelom slučaju za koju ste nakon pobjede u emisiji na HIT radiju Sto ljudi sto ćudi, emitiranoj 7. lipnja 2013. godine, tvrdili da je to Vaša vizija, da ste doveli Agrokor i da o tome postoje zapisnici, a da sam ja po Vama  samo ubrzala  tu suradnju. Istina je drugačija i u svom mailu je opisuje gospodin Matijević, direktor Agrofructusa.

Stoga je u prilogu moja originalna prepiska s gospodinom Denisom Matijevićem koja pobija Vaše navode i za koju je pristao na javnu objavu što sad i činim. (LINK)

Građani Sinja, čitatelji Ferate i javnost iz ovoga mogu sami prosuditi tko od nas dvoje govori istinu. Iz prve ruke mogu vidjeti da si pripisujete zasluge za nešto što Vam ne pripada. Niste imali ni viziju niti sproveli projekt, a tvrdite suprotno.

Također, tvrdili ste u emisiji da imate službene zapisnike Vaših navodnih sastanaka s gospodinom Matijevićem prije mog poziva Agrokoru u Sinj, a iz pisma gospodina Matijevića razvidno je kada je i na čiji poziv došao u naš Grad. Pozvala sam ga osobno, a Vas pozivam da, ako imate navodne zapisnike, iste objavite na Ferati da ih svi vidimo, to bar nije problem. Ali pod urudžbenim brojem i pravim datumom.

U istoj emisiji na HIT radiju (7. lipnja 2013.) podsjetila sam Vas da Sinj nema izdvojena posebna sredstva za pripremu i provedbu EU fondova  i o tome ću Vas u posebnom obraćanju temeljito pitati da nam javno obrazložite sve detalje oko krivog informiranja javnosti i po toj temi.

Ako ste spremni rado bih s Vama na Hit radiju javno debatirala na temu EU fondova, da jednom zauvijek građani Sinja, oko EU fondova čuju što je istina, a što su Vaši, nažalost pusti snovi.

I molim, sve ovo sto pišem nije nikako osobne prirode, dapače, ostajem Vam dostupna za svaku pomoć i suradnju, ali naučite se kao političar govoriti činjenice i istinu te uvažavati suradnike pa makar i kad su bivši ili kad Vam prestanu aplaudirati. Čini mi se da ste na početku prvog mandata to puno bolje shvaćali, a u međuvremenu ste spremni vidjeti investicije koje nitko ne vidi i ruže tamo gdje nitko ne vidi da cvjetaju.

Nadam se da ćete ovu korespondenciju shvatiti kao demokratski način na koji sam navikla godinama u zemlji u kojoj sam živjela, u SAD-u, a gdje ste  i Vi boravili 10-ak dana na proputovanju, i gdje su političari pod lupom javnosti kojoj služe i pokorno tumače svaki svoj potez. A za neistinu gube funkcije.

Sigurna sam da Vam je to napomenuo i bivši američki veleposlanik Foley s kojim sam Vam prije dvije godine bila u uredu u neformalnoj posjeti. U očekivanju Vašeg argumentiranog odgovora napominjem da ću iz ljubavi prema Sinju i intelektualne kritičnosti, pomno pratiti Vaš rad i sve dobro hvaliti, a loše kuditi. I nadati se da će Sinju kojeg oboje jednako volimo biti puno bolje u budućnosti.

S poštovanjem,

Dr. sc. Danica Ramljak

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh