TOMMY mel

Otvoreno pismo Mira Bulja ministru Vrdoljaku i upravi HEP-a

Autor/ica
Objavljeno: 24 rujna, 2013

miro_bulj11

 

Predsjednik MO Suhač i nezavisni vijećnik Miro Bulj uputio je otvoreno pismo ministru gospodarstva Ivanu Vrdoljaku, presjedniku uprave HEP-a Tomislavu Šeriću, direktoru Elektrodalmacije Split Saši Dujmiću i direktoru pogona HEP Sinj Dražanu Šabiću u kojem još jednom podsjeća na probleme s isporukom električne energije na području grada Sinja.

U otvorenom pismu Bulj podsjeća kako je niskonaponska mreža na području MO Suhač i sjevero-zapadnog dijela MO Sinj (Pavići-Šimci), te okolnih naselja (Bajagić, Čitluk, Karakašica, Jasensko, Lučane-Karaguša …) zastarjela i vrlo loša, što uzrokuje česte prekide u isporuci električne energije.

Bulj podsjeća kako je više puta nadležne upozoravao na ovaj problem. Između ostaloga organizirao je i prosvjed koji je održan 29.01.3013.god. ispred zgrade sinjskog pogona HEP-a na kojem su građani dobili obećanje kako će problemi biti riješeni uskoro. Nakon toga, podsjeća Bulj, na konferenciji za novinare sinjskog ogranka HNS–LS 27.01. 2013.god. presjednik uprave HEP-a Zlatko Koračević i direktor Elektrodalmacije Saša Dujmić najavili su početak gradnje 35/10 kV trafostanice i rekonstrukcije elekto-mreže mijenjanjem vodova i stupova i to u roku 45 dana.

Bulj upozorava kao je od tada prošlo osam mjeseci, a ništa se nije napravilo. Stoga očekuje hitan odgovor na pitanje o točnom datumu početka radova na rekonstrukciji elektromreže.

ferata@ferata.hr
0997370409