DANI_ALKE mel PM SOLAR

Ove subote u Gradskoj galeriji Sikirica spektakularna izložba Jadrana Lazića

Autor/ica
Objavljeno: 6 rujna, 2023
IZLOZBA JADRANA LAZICA

Izvor: Galerija Sikirica

U subotu 9. rujna u 20 sati u Gradskoj galeriji Sikirica u Alkarskim dvorima u Sinju gostuje velika retrospektivna izložba prvog hrvatskog paparazza i fotografa svjetskoga glasa i kalibra, Jadrana Lazića.

Retrospektiva jednostavno nazvana ‘Jadran lazić – 50 godina fotografije’ donosi nam najekskluzivnije Lazićeve radove, a vremenski pokriva razdoblje od njegovih splitskih početaka, odlaska u Pariz, potom odlaska u Iransko-irački rat, pa sve do holivudske karijere i portretiranja najvećih svjetskih zvijezda i ikona našeg doba.

Riječ je o ‘putujućoj’ izložbi koja je obišla sve najveće gradove u okruženju (Zagreb, Split, Sarajevo), a u Sinj stiže direktno iz Ljubljane. Izložba je gostovala i u Hvaru, Zadru, Visu i Trogiru, a kako se dogodilo gostovanje u Sinju, ispričao nam je Lazić:

‘Na otvorenju izložbe u Zagrebu bio je i gradonačelnik Sinja, Miro Bulj, koji mi je tom prilikom rekao kako izlažem svuda po svijetu, a nisam došao u Sinj odakle su mi korijeni. Naime, moji obiteljski korijeni su sa Suhača, odakle je i Miro Bulj, pa smo tako kliknuli, upali u priču i dogovorili izložbu u predivnom prostoru Gradske galerije Sikirica u Alkarskim dvorima. Zgodno je što je otvorenje 9. rujna, i što nakon otvorenja slijedi after party za sve, jer u ponoć je moj rođendan pa ću to biti sjajna proslava.’

Kustosica Ana Žanko u svom tekstu ističe kako je izložba Jadrana Lazića svojevrsni vizualni itinerar njegova osobnog, profesionalnog i životnog puta, a u širem kontekstu i put(ov)a čitave jedne generacije.

Upravo iz tog razloga odlučili smo se i na koncept after partyja uz Igora Balova, odnosno DJ Dzoleescu, koji će nas rasplesati uz najveće hitove zlatnih osamdesetih, najavila je ravnateljica Gradske galerije Sikirica Dragana Modrić:

‘Plesni podij je unutarnje dvorište Alkarskih dvora, odnosno ljetna bašta restorana Alkarski dvori, a kako izgleda da nam je jesen već stigla, bit će nam to i oproštajni, adio lito party.’

Izložba će ostati otvorena do 27. listopada i moći će se pogledati u radno vrijeme Galerije.

IZLOZBA JADRANA LAZICA

ferata@ferata.hr
0997370409