ALKARIC

Ovoga tjedna pratit će nas nestabilno vrijeme

Autor/ica
Objavljeno: 9 rujna, 2013

kisa_sinj

Razdoblje izrazito stabilnog vremena polako se primiče svome kraju. Prema riječima Rade Popadića iz Udruge Crometeo, sa zapada nam je počeo pritjecati sve vlažniji zrak što će donijeti postupno nestabilnije vrijeme i u Dalmaciji.

Popadić ističe kako oborine neće biti ravnomjerno raspoređene.

‘Dok će ponegdje biti obilnijih oborina, na drugim mjestima past će tek pokoja litra po metru kvadratnome. Već od petka slijedi povratak sunca, što će osigurati sunčan sljedeći vikend. Ipak, noći će biti znatno hladnije, osobito u Zagori.’

Do kraja današnjeg dana zadržat će se promjenjivo vrijeme, s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja, a takvo vrijeme pratit će nas pratiti i nadredna dva dana. U utorak samo mjestimice može biti slabe kiše, dok se u srijedu navečer mjestimice očekuju obilniji pljuskovi s grmaljivom. Puhat će slabo do umjereno jugo koje će navečer malo ojačati. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se do 27°C.

‘Četvrtak će i dalje biti nestabilan i promjenjiv uz izmjene sunčanih i oblačnih razdoblja. Mjestimično su mogući jači grmljavinski pljuskovi. Popodne i osobito navečer prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Bit će još malo svježije, osobito u Dalmaciji’, istaknuo je Rade Popadić.

U petak će biti djelomično sunčano i veći dio dana suho, a najviša dnevna temperatura zraka kretat će se od 20 do 25°C. Vikend će proteći u znaku stabilnog vremena. U subotu i nedjelju pratit će nas pretežno sunčano i suho vrijeme, s dnevnim temperaturama zraka do 28°C.

 

Print Friendly, PDF & Email

Na vrh