extrametal

Padobranska Alka – Ugrin pobjednik nakon pripetavanja

Autor/ica
Objavljeno: 14 rujna, 2020
aeroklub alka crop

U nedjelju je na aerodromu Sinj, u organizaciji Aerokluba Sinj završena „Padobranska Alka“, interno padobransko natjecanje sinjskih padobranaca koje se uz padobransku Baru i Čoju održava paralelno sa Alkarskim padobranskim kupom.

Podsjetimo, 30. Alkarski padobranski kup održan je početkom kolovoza a kroz njega održane su Bara i Čoja dok je za Alku nakon jednog turnusa, organizator morao završiti natjecanje cjelokupnog kupa zbog jake bure. Tek za ovu nedjelju uspjeli su se poklopiti svi čimbenici da se i ovo interno natjecanje završi a najbolju početnu poziciju imao je Jurica Jagnjić sa 3 punta i 00 kaznenih centimetara. Slijedili su ga Mario Grčić sa 3 punta i 01 kazneni centimetar te Zlatko Ugrin i Matko Vuković, svaki sa 3 punta i 03 kaznena centimetra.

Nakon skokova druge serije sva četvorica su pogodila „u sridu“ s tim da je Jagnjić imao 01 kazneni centimetar, Grčić 05 kaznenih centimetar, Ugrin 03 kaznena centimetra a Vuković 10 kaznenih centimetara čime je znatno umanjio svoje šanse za prvo mjesto. Prvoj trojici pridružio se i Andrija Kovačević koji je pogotkom u „u sridu“ sa samo 2 kaznena centimetra izbio na četvrto mjesto sa zaostatkom od 08 centimetara za vodećim Jagnjićem. Postalo je jasno da će netko od vodeće četvorice ponijeti naslov pobjednika te se krenulo u treću seriju skokova.

U trećoj seriji svi oni su pogodili „u sridu“ ali u centimetrima Jagnjić je pogodio 10, Kovačević 06 a Grčić i Ugrin koji su imali po 06 kaznenih centimetara pogodili su čiste „nule“, odnosno samo središte „sride“ te zadržali jednak broj punata i isti broj kaznenih centimetara. Sukladno Pravilniku sudac je proglasio da slijedi skok „pripetavanja“ ove dvojice a što je izazvalo veliko zadovoljstvo nazočnih jer se tako nešto vrlo rijetko događa na ovakvom natjecanju.

U „pripetavajućoj seriji“ Ugrin je pogodio „u sridu“ sa 04 kaznena centimetra a Grčić također „u sridu“ ali sa 05 kaznenih centimetara što je rezultiralo pobjedom Zlatka Ugrina za samo 01 centimetar u ukupnom zbroju nakon četiri skoka!

Aeroklub Sinj u potpunosti je uspio provesti svoje tradicionalno padobransko natjecanje koje je ove godine održano u specifičnim uslovima zbog covid virusa a da podsjetimo i na sve pobjednike:

Slavodobitnik 30. Alkarskog padobranskog kupa je Nedjeljko Brdar iz PK Krila Kvarnera Rijeka

Ekipni pobjednik 30. Alkarskog padobranskog kupa je ekipa Sinj 1 iz aerokluba Sinj

Pobjednik Padobranske Bare je Mario Grčić iz Ak Sinj

Pobjednik Padobranske Čoje je Nikola Bašić iz Ak Sinj

Pobjednik Padobranske Alke je Zlatko Ugrin iz Ak Sinj

padobranska alka
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh