MIRO_BULJ IVAN_ŠIPIĆ HDZ NLM IZBORI 2024

Pauk se vraća na ulice Sinja!

Autor/ica
Objavljeno: 15 srpnja, 2013

pauk_sluzba

Nepropisnog parkiranja vozila na području grada Sinja od sutra više neće biti. Red u promet u mirovanju uvodi pauk-vozilo!

Nakon višemjesečne pauze s radom ponovno počinje pauk-služba poduzeća za parking Kamičak d.o.o. Prema riječima direktora Zorana Milana, pauk-vozilo je bilo u službi sve ovo vrijeme, iako nije bilo angažirano u podizanju nepropisno parkiranih vozila.

‘Posljednjih deset mjeseci pauk nije bio angažiran na podizanju nepropisno parkiranih vozila, već je bio u službi policije, u funkciji premiještanja vozila nakon prometne nesreće i odvožnje na odlagalište, kao i drugim potrebama po nalogu policije’.

Milan kaže kako je Kamičak ishodilo suglasnost Policijske uprave splitsko-dalmatinske, pa će pauk-vozilo već od sutra početi s premiještanjem nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila, kako bi se uveo red u promet u mirovanju na području Sinja.

‘Prioritet nam je uklanjanje nepropisno parkiranih vozila u samom centru grada, Brnaškoj, Glavičkoj i Vrličkoj ulici, te svim pješačkim zonama, kao i s obilježenih parkirališnih mjesta za osobe s invaliditetom ispred parkirališta trgovačkih centara’.

Nepropisno parkirane automobile pauk će odlagati na Hipodromu, na kojem je osigurano čak 50 mjesta. U službi će svakoga dana biti dva djelatnika Kamička u pratnji policijskog službenika koji će na terenu izdavati naloge za premiještanje vozila, te jedan djelatnik na odlagalištu.

Vozači s lošim navikama parkiranja kojima pauk premjesti vozilo morat će platiti 300 kuna, a za svaki sljedeći dan ‘ležarine’ na odlagalištu platit će dodatnih 350 kuna. Vlasnici koji zateku pauk prilikom podizanja njihovog vozila, za pokušaj odvožnje platit će 100 kuna. Osim troškova pauk službe, vlasnici će imati obvezu plaćanja i kazne za prometni prekršaj.

Bez potvrde o plaćanju kazne za premiještanje vozila vlasnici svoje limene ljubimce neće moći predignuti, kazao nam je direktor Kamička.

‘Obzirom da još nismo uveli fiskalizaciju, nismo u mogućnosti troškove odvožnje vozila naplatiti prilikom preuzimanja istoga. Stoga se sve uplate vrše preko Fine, odnosno neke od banaka.’

Vlasnici kojima pauk-služba odveze auto mogu se javiti u poduzeće Kamičak na broj telefona 826 060 od 7 do 15 sati.

ferata@ferata.hr
0997370409