mel VRLIKA LAKE PRAVO MISTO

Pava Maleš državna prvakinja u olimpijskoj disciplini Eventing za 2023.

Autor/ica
Objavljeno: 11 listopada, 2023
pava

Tekst: KK Alkar 1968, Ivan Cvrlje; Foto: Ivana Matković

Konjički klub ‘ALKAR-1968 Sinj’ i Konjički klub ‘Konjičko društvo ZAGREB’ organizatori su ovogodišnjeg Prvenstva Hrvatske u konjičkom višeboju – eventingu 2023 koje se održalo 7. i 8. listopada na Zagrebačkom hipodromu.

Boje Konjičkog kluba ALKAR-1968 Sinj branili su prošlogodišnji državni prvak Frano Ivković i juniorka Pava Maleš. Njihov zadatak je bio da  u dresurnom, cross-country i preponskom jahanju kroz dva natjecateljska dana ostvare najbolje rezultate i time obrane prošlogodišnji naslov.

Naslov državnog prvaka u eventingu je obranjen. Ovaj put obranila ga je naša juniorka Pava Maleš na grlu Shiraz, dok je naš vitez, Frano Ivković, sa Bostonom zauzeo ukupno treće mjesto.

U pratnji svoga trenera, alkara Pave Prolića, natjecanju su nazočili kadetkinja Mia Čačija i kadet Karlo Žižić – budući natjecatelji već sada željni predstavljati naš klub uz bok iskusnim natjecateljima. Budućim natjecateljima željeli smo omogućiti da se upoznaju sa organizacijom natjecanja i raznovrsnim konjičkim disciplinama.

Konjički klub ALKAR-1968 Sinj pridonosi razvoju konjičkog sporta Cetinske krajine i Hrvatske kroz besplatnu školu jahanja i uključivanjem članova Kluba u provođenje terapijskog jahanja koje provodimo kao nastavak aktivnosti završenog projekta ‘Čarobni pokret konja’ sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Klub će i dalje aplicirati na natječaje koji predstoje i time nastojati osigurati financijska sredstva potrebna za rad i razvoj kluba i mladih jahača.

Danas ne bismo bili prisutni na natjecanjima, a naročito ne na ovakvim državnog nivoa da nije bilo donatora, u prvom redu HBOR-a, JANAF-a i Splitsko-dalmatinske županije, Općine Hrvace i Općine Otok. Donatori uz Grad Sinj i Zajednicu športskih udruga grada Sinja oslonac su našem budućem radu i postizanju zapaženih rezultata.

Pored natjecatelja i kadeta, natjecanju u Zagrebu nazočili su logističar Zoran Mastelić i Mirko Penić, predsjednik Kluba u svojstvu predstavnika kluba suorganizatora Prvenstva Hrvatske u konjičkom višeboju – Eventingu 2023.

logo gradova

 

ferata@ferata.hr
0997370409