extrametal

Petak na Peškariji u znaku ribe, sadnica, cvijeća…

Autor/ica
Objavljeno: 22 svibnja, 2020
DSC

Ovaj sunčani petak s malo burne arije na sinjskoj Peškariji bio je u dobrom izdanju.

Na kamenim bancima ovoga jutra bila je solidna ponuda voća i povrća. Marljivi poljoprivrednici, posebno oni s povrtlarskim kulturama pohodili su središte Sinja.

DSC

Svi oni željni zdrave domaće hrane mogli su po pristupačnim cijenama nabaviti domaća jaja, kokoš, sir, blitvu i druge delicije.

DSC

Na ribarnici i ovoga puta uobičajena ponuda ribe. Ni cijene nisu previše odskakale od onih na koje su navikli Sinjani koji se petkom zažele morske spize. Između ostalog, za kilogram trlje i lokarde trebalo je izdvojiti 30 kuna, za dobru oradu 80, a za mol od 50 do 70 kuna, kao i za skušu.

DSC

Iako smo već u drugoj polovici svibnja, i dalje je velika potražnja za sadnicama. Svi oni koji žele svoj mali komadić zemlje upotpuniti krastavcem, pomidorom, kupusom, paprikom… imali su vrlo dobru ponudu po cijenama od jedne do tri kune, ovisno o vrsti sadnice.

DSC

Mnogi kažu kako je ovo najljepši mjesec u godini, pun radosti i cvijeća, kao najznačajniji proljetni period. Da je tomu tako svjedoči i odlična ponda cvjetnih sadnica i aranžmana koju smo ovoga petka zatekli na sinjskoj Peškariji.

DSC

Brojne Sinjanke i Sinjani cvijećem ukrase svoje balkone ili ulaze u svoje stambene objekte. Takav prizor zabilježili smo ispred jednog ulaza u zgradu na Bazani.

DSC
Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh