ZAUVIJEK OKRUNJENA
HEP x Hrvatska RGB
sponzor alke semafor

Petar Župić predsjednik sinjskog Gradskog vijeća

Autor/ica
Objavljeno: 18 lipnja, 2021
petar zupic

Vijećnik Mosta Petar Župić izabran je za predsjednika Gradskog vijeća Grada Sinja. Tako je odlučilo 14 gradskih vijećnika – 9 vijećnika Mosta, 3 vijećnika NL dr. Jadrijevića, vijećnica Domovinskog pokreta i vijećnik SDP-a, dok su vijećnici HDZ-a bili suzdržani.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća počela je minutom šutnje za poginule branitelje u Domovinskom ratu. Nakon što je utvrđen kvorum i izabrana Mandatna komisija, uslijedilo je izvješće Mandatne komisije i verifikacija vijećničkih mandata. Gradonačelnik Sinja Miro Bulj, dogradonačelnik Denis Bobeta i savjetnica gradonačelnika Božena Romac – svi izabrani s liste Mosta – zbog nespojive dužnosti ‘zamrznuli’ su svoje vijećničke mandate, a u Gradskom vijeću zamijenit će ih Zvonko Maras, Toni Jurić Šolto i Smilja Pogačić. U redovima NL dr. Jadrijevića svoj mandat je ‘zamrznuo’ Stipislav Jadrijević, a mijenjat će ga Ante Gulić.

Nakon svečane prisege uslijedio je izbor Odbora za izbor i imenovanja koji je potom predložio predsjednika i potpredsjednike Gradskog vijeća Grada Sinja. Predsjednik Odbora Zvonko Maras kazao je kako se za predsjednika Gradskog vijeća predlaže Petra Župića, kojeg je podržalo 14 vijećnika Mosta, NL dr. Jadrijevića,  Domovinskog pokreta i SDP-a dok su vijećnici HDZ-a bili suzdržani. Tako je Petar Župić postao novi predsjednik sinjskog Gradskog vijeća.

‘Izuzetno sam ponosan, ovo mi je velika čast. Nastojat ću biti predsjednik svih gradskih vijećnika i pravedno se odnositi prema svima. Čeka nas dosta posla, pred nama je Alka i blagdan Velike Gospe, moramo organizacijski pristupiti vrlo ozbiljno. I dalje nas čeka dinamičan rad, sjednice Gradskog vijeća bit će dosta često. Grad je zaista u lošem stanju i imat ćemo što raditi’, kazao je Župić.

Zvonko Maras je potom kazao kako Odbor za izbor i imenovanja za potpredsjednike Gradskog vijeća predlaže iz redova ‘predstavničke većine’ vijećnika NL dr. Jadrijevića Filipa Klarića Kukuza, a iz redova ‘predstavničke manjine’ vijećnika SDP-a Nikolu Vučkovića, koji su većinom glasova i izabrani za potpredsjednike Vijeća.

Iz Marasovih riječi nameće se zaključak kako su Most i NL dr. Jadrijevića dogovorili koaliciju. No, gradonačelnik Miro Bulj kaže da nema nikakve koalicije.

‘Nikakve formalne, službene koalicije nema unutar Gradskog vijeća nego idemo zajedno raditi svi skupa. Zahvaljujem se svim gradskim vijećnicima koji su glasali za Petra Župića, a i onima koji su ovaj put bili suzdržani. Pred nama je ogroman rad. Drago mi je što je izabran Petar Župić jer je to čovjek koji će Gradsko vijeće voditi transparentno, jasno i bit će dosta velik ritam rada’, kazao je gradonačelnik Bulj.

gradskovijece
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh