Petra Ugrin zapovjednica povijesne postrojbe ‘Osinium’ Kohorta Delmata

Autor/ica
Objavljeno: 12 veljače, 2021
povijesna postrojba delmati

Udruga Pokretač kulturnog događaja ‘Gaj Laberije’ početkom ove godine krenula je s novim projektom povijesna postrojba ‘Osinium’ Kohorta Delmata, za koju je nabavila opremu i oružje, a džnost zapovjednice postrojbe prihvatila je Petra Ugrin.

Zapovjednicu u narednom periodu očekuje uvježbavanje antičke povijesne postrojbe, koja će oživjeti povijest svojim projektima, povećati turističku promociju grada Sinja, ukazati na bogatu antičku povijest cetinskog kraja i ubrzati procese PKD ‘Gaj Laberije’ u poboljšanju postojećih projekata.

Zapovjednica povijesne postrojbe ‘Osinium’ Petra Ugrin ovim putem poziva zainteresirane građane koji žele sudjelovati i biti dio povijesne postrojbe da se jave na e-mail info.delmati@gmail.com .

Organizacijski razvoj udruge u šesnaest godina rada tekao je sustavno te je rezultirao stabilnom organizacijom, usmjerenom na ciljeve, s razvijenim radnim procesima, dobrim međuljudskim odnosima.

‘U udruzi postoje kapaciteti za planirani organizacijski razvoj, prije svega u ljudskim i materijalnim resursima. Uz projekt ‘Dan antike Utakmica Delmata i Rimljana’, s kojom smo nastupali diljem Republike Hrvatske, među kojima se izdvajaju četiri nastupa u pulskoj Areni, cilj nam je razvoj drugog velikog projekta – Povijesne postrojba ‘Osinium’ Kohorta Delmata’, rekao je predsjednik udruge Dejan Poljak.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh