svabo

Pijaca pod epidemiološkim mjerama

Autor/ica
Objavljeno: 23 listopada, 2020
upić

Magla i niske temperature zraka, a i koronavirus zadržali su većinu naših sugrađana u svojim domovima. Oni drugi, ovisni o Pijaci i Peškariji i standardnom dnevnom điru, morali su malo prošetati, stat ispod crkve i bacit dnevno-političku ćakulu.

Ima i onih koji su poslom na Pijaci. Svima dobro poznati Pile Župić ovo jutro se bavi hortikulturnim uređenjem. Nasmijan i veseo razgovara sa prolaznicima, ali ističe kako je na Pijaci zbog posla.

‘Ono šta je pokojni Cejo bio za izloge, to san ja za žardinjere i cviće, sve će bit jako lipo’, govori nam Pile.

pijaca

Donji dio štekata na Pijaci gotovo je prazan, sredina tek nešto manje popunjena, a kafići poluprazni. Ono što je primjetno je da se svi djelatnici u ugostiteljskim objektima pridržavaju epidemioloških uputa, nose maske, a dezinficijensi su na gotovo svim stolovima. S druge strane, posjetitelji su komodni, maske u kafićima ne nose, iako su upozoreni.

kafići

Situacija u Sinju po pitanju koronavirusa ozbiljna je i zabrinjavajuća. Načelnik Stožera civilne zaštite Grada Sinja Igor Vidina i dalje apelira na sve da nose maske i da se pridržavaju uputa. Vidalina kaže kako je sve teže dobiti potporu građana.

‘Danas se na mjere gleda kao na ograničavanje ljudskih prava i sloboda. Nažalost, takve poruke dolaze i od visokih državnih dužnosnika i stvaraju šum u komunikaciji s građanima. Krajnje je vrijeme da razumijemo kako ovaj negativan trend moramo zaustaviti zajedno. Pozivam građane na odgovornost i suradnju’, zaključio je načelnik Stožera.

Uskoro bi se trebale početi provoditi i nove epidemiološke mjere za područje cetinskog kraja, a građani će svojim ponašanjem pokazati hoće li moći odgovoriti novom korona izazovu.

pijaca prazna
Print Friendly, PDF & Email

Na vrh