BANNER FERATA

Počela Ljetna glazbena škola u Sinju, večeras koncert profesora

Autor/ica
Objavljeno: 8 srpnja, 2019

U Sinju je jutros počela Ljetna glazbena škola, koja će se održavati do 20. srpnja, u organizaciji Klastera Sinjska Alka.

Ljetnu glazbenu školu pohađa 95 učenika iz Cetinske krajine i cijele Hrvatske te inozemstva (Slovenije, Italije i Makedonije), kojima satove drže poznati profesori.

Nastava se održava u jutarnjim i poslijepodnevnim satima na više lokacija u središtu grada, u Alkarskim dvorima, Galeriji Sikirica, Galeriji Galiotović i Domu mladih, a u večernjim satima organizirani su koncerti profesora i polaznika, koji će se održavati u Galeriji Sikirica i koji su otvoreni za javnost.

U prvom tjednu ljetne škole sudjeluju prof. Karolina Šantl Zupan – flauta, prof. Bruno Phillip – klarinet, prof. Boštjan Lipovšek – rog, prof. Gordan Tudor – saksofon, prof. Dušan Kranjc – trombon i prof. Dario Teskera – truba. Oni će večeras u 20 sati u Galeriji Sikirica održati koncert kojim će ujedno biti svečano otvorena ovogodišnja Ljetna glazbena škola u Sinju.

U drugom tjednu Ljetne glazbene škole sudjelovat će prof. Đorđe Stanetti – klavir, prof. Marco Graziani – violina, prof. Wladimir Kossjanenko – viola i prof. Mihovil Karuza – violončelo.

Organizatori ističu da se Ljetna glazbena škola održava u cilju unaprjeđenja glazbene kulture, ali i turističke ponude Grada Sinja i Cetinske krajine.

‘Dobro je prelomiti ovu ljetnu pauzu i dati poticaj učenicima za nastavak vježbanja preko ljeta. Polaznici ovdje dobiju informacije koje možna nisu čuli od svojih profesora, a također se i potvrde neke informacije koje su već čuli od svojih profesora. To im bude novi poticaj za nastavak vježbanja tijekom ljeta. Osim toga, dobro je i da se međusobno upoznaju. U ovoj situaciji oni su kolege, a u nekoj budućoj situaciji jedan drugom mogu biti konkurencija’, kazao nam je voditelj Ljetne glazbene škole – truba prof. Dario Teskera, koji je istaknuo kako je Škola organizirana na profesionalan način.

Goran Žužul iz Imotskog, polaznik Glazbene škole fra Ivan Glibotić, prvi put je na Ljetnoj glazbenoj školi u Sinju.

‘Prijavio sam se kako bih upoznao profesora s akademije, stekao nova iskustva i nove prijatelje, ali prvenstveno da naučim nešto novo, nešto s čim još nisam upoznat. Za Ljetnu glazbenu školu u Sinju saznao sam preko svojih kolega. Ovaj seminar je jako dobra stvar’, kazao nam je mladi glazbenik iz Imotskog, dodajući kako će biti prilike i za razgledavanje grada Sinja.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh