extrametal

Počele pripreme za 58. Vučkovića dječju alku

Autor/ica
Objavljeno: 2 srpnja, 2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERADok se na Alkarskom trkalištu postavljaju palke za 298. alkarska nadmetanja, u Brnazama se zahuktavaju pripreme za još jednu značajnu, alkarsku manifestaciju. Dakako, riječ je o Dječjoj Vučkovića alki, koja će ove godine doživjeti svoje 58. izdanje.

Jedinstvena i zanimljiva, Vučkovića dječja alka odavno je prerasla okvire lokalne fešte te je postala dragocjeno i neponovljivo iskustvo svakom posjetitelju, baš kao i prava Sinjska alka. Zbog toga se valja dobro pripremiti. Ispod stare koštele, gdje je središte sela, okupilo se dvadesetak momaka kako bi se dogovorili oko organizacije ovogodišnje 58. dječije alke u njihovu selu.

Naravno, pripreme je potaknuo Upravni odbor Dječje Vučkovića alke, na čelu s predsjednikom Josipom Vučkovićem-Bećom, Maksom, Zerdom, Vajstom i ostalim starijim mještanima. Prije bilo kakavih dogovora za ovu Alku, analizirali su prošlogodišnja nadmetanja i ustvrdili kako je  organizacija bila na visokoj razini.  O ovom sastanku dijela uprave dječije alke s mladićima iz Vučkovića, predsjednik Bećo Vučković je kazao:

‘Želja nam je da ovi momci polako preuzmu veću odgovornost u organizaciji ovih naših alkarskih dana. Mi stariji ćemo i dalje biti tu i pomoći u svakom trenutku te ćemo biti korektiv rada. Oni su manje-više svi trčali alku, žive uglavnom u selu i vrijeme je da imaju značajniju ulogu u svim aktivnostima naše alke, a možda za dvije-tri godine i samostalno preuzmu cijeli posao. Oni su između sebe odredili organizacijski odbor za ovu alku i ide se raditi.’

Bećo dodaje kako su od prošle godine uspjeli izraditi 20 odora za alkarske momke, izdata je brošura o Dječkoj Vučkovića alki koja je sada dio turističke promidžbe sinjske Turističke zajednice. Također je najavio kako će se Vučkovići i ove godine potruditi da svim gostima priušte pravi užitak.

‘Pripremit ćemo sadržajan kulturno-umjetnički program i bogatu gastronomska ponuda’ kazuje Bećo Vučković.

Plemenu Vučkovića želimo svako dobro i sriću, kako bi Dječja Vučkovića alka i dalje ostala neprocjenjivo blago sela Brnaze i Cetinske krajine.

Print Friendly, PDF & Email
Facebook
Na vrh